Stadion: Van Den Steen - De Mey Stadion
Meldert houdt punten thuis tegen Londerzeel
Gentil Dossche

Met heel veel inzet kon Verbroedering Meldert zijn eerste zege van het seizoen laten optekenen. De Londerzeelse inhaalbeweging kwam te laat om nog iets te oogsten.

De thuisploeg trok direct naar voor en Sakalis had moeite met een schot van Melkert. De bezoekers reageerden via Boujemaoui die voorlangs besloot. Melkert werd foutief afgestopt en Madawa trapte de penalty feilloos binnen. Londerzeel leek niet aangeslagen maar Hilaerts en Sluyts konden niet afwerken. Aan de overzijde zette Verdoodt een paar keer Sakalis aan het werk. Op slag van rust kopte Van Nyvel een hoekschop onhoudbaar binnen.

Onmiddellijk na de koffie ging Londerzeel op zoek naar de aansluiting maar werd afgestraft. Melkert verscheen alleen voor Sakalis en het thuispubliek juichte. De bezoekers gaven zich nog niet gewonnen en Hilaerts kopte op De Schamphelaire. Een voorzetschot van De Buyser streelde de deklat. Kort na het uur zorgde Hilaerts toch voor enige bezoekende hoop. Amper enkele minuten scoorde de bezoekende spits zijn 2de van de namiddag. Londerzeel ging op zoek naar de gelijkmaker maar Hilaerts kopte op de lat. De scheidsrechter was kop van jut toen een fout op Boujemaoui niet werd bestraft. De Schamphelaire stond in de weg voor een hattrick van Hilaerts. Sakalis had een karpersprong in huis op een lobbal van El Addouly. Beide ploegen versierden nog een paar halve kansen maar de score wijzigde niet meer.

VB Meldert: De Schamphelaire, Houman, Wellens, Wauters, Leyman, Madawa, Van Nyvel, Amazou (84’ Coenen), Aelbrecht (70’ De Pauw), Verdoodt en Melkert (75’ El Addouly).

SK Londerzeel: Sakalis, Verbeke (57’ Hannaert), Sluyts (63’ Ghraibi), Camara, De Buyser, Hilaerts, Boujemaoui, De Meyer, Meysmans, Kara (86’ De Vocht) en Vandenbrande.

Doelpunten: 16’ Madawa 1-0, 37’ Van Nyvel 2-0, 49’ Melkert 3-0, 62’ en 64’ Hilaerts 3-1 en 3-2.

Kaarten: geel: Wellens, Madawa, Aelbrecht, El Addouly, Verbeke, De Meyer, Meysmans en Ghraibi. Rood: 66’ Camara (tweemaal geel).