Vilvoorde FC
Opwijk
Datum: 13/09/2009 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Stadion "3 Fonteinen" Vilvoorde
Opwijk onderuit in Vilvoorde
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk onderuit in Vilvoorde
Foto: © SC

Blijkbaar hadden de bezoekers niets geleerd van hun misstap op de eerste speeldag. Tegen ploeg die voetballend veel minder voorstelde kon het niet imponeren en mocht uiteindelijk blij zijn dat de doelman op niveau speelde.

De thuisploeg had er nog niets van gebakken toen het een vrije trap kreeg net voor het strafschopgebied. Olivier Marquez liet deze enige gelegenheid niet liggen en trapte de bal voorbij de kansloze Tomas Suls. Tot driemaal toe kreeg Yves Kabanda de kans op de gelijkmaker. Het wilde voor de gelegenheidsspits echter niet lukken. De thuisploeg stelde daar een schot van Arnaud Bras tegenover dat alleen gevaarlijk was omdat het afweek op een bezoekende verdediger.

De inbreng van Issa Traore na de pauze loonde vrijwel onmiddellijk. Op aangeven van Bouwmeester kapte hij zich mooi vrij en Kenny Van de Vel mocht zich omdraaien. Opnieuw sloop nonchalance in de bezoekende gelederen en de thuisploeg profiteerde. Suls kon Marquez voorlopig nog van een tweede doelpunt houden. Toen Olivier Marquez terug moederziel alleen voor de bezoekende portier verscheen was het wel raak. Opwijk reageerde met een poging van Bouwmeester en een schot van Miguel Solis-Sanchez, dat nipt over ging. Even voor het uur stonden de bordjes in evenwicht. Sven Munaron beroerde ongelukkig de bal met de hand in de rechthoek. Melvin Bouwmeester liet Van de Vel kansloos. De bezoekers verloren terug de concentratie en de thuisploeg kreeg een aantal huizenhoge kansen. Tot tweemaal toe hield Suls thuisaanvaller Marquez van een derde doelpunt. Aan de overkant ging een schot van Gregory Van den Bergh voorlangs. Ook Nicolas Verhas kon niet profiteren van de opendeurdag bij de bezoekers want andermaal voorkwam Suls erger. Sven Gheeraert trapte de laatste kans van de bezoekers voorlangs en aan de overkant moest Suls een afgeweken vrije trap uit de winkelhaak halen. Vergeefs, want bij de hoekschop lieten de bezoekers Pascal Bozzone alle tijd om de zege uit de brand te slepen. Zodoende haalde Vilvoorde met beperkte middelen niet onverdiend de volle buit.

KFC Vilvoorde: Kenny Van de Vel, Ahmet Ozturk, Pascal Bozzone, Feim Karaj, Cedric Desmet, Nicolas Verhas, Sven Munaron (76’ Jalal Pourmousavi), Souhaieb Ben R’Haiem (89’ Michael Demets), Olivier Marquez, Mathieu Bolbotchan en Arnaud Bras.


KSK Opwijk: Tomas Suls, Koen Huyck, Koen Tackaert, Wim De Boeck, Olivier Romero Gomez (64’ Jan Vermeir), Gregory Van den Bergh, Yves Kabanda (46’ Issa Traore), Michael De Greve, Melvin Bouwmeester (86’ Cedrik Roriguez-Lozano), Sven Gheeraert en Miguel Solis Sanchez.

Doelpunten: 13’ Marquez 1-0; 53’ Traore 1-1; 56’ Marquez 2-1; 62’ Bouwmeester 2-2; 86’ Bozzone 3-2.

Kaarten: geel: Kabaj, Marquez en Bras. Rood: Traore (2x geel)