Opwijk
beeBeerschot
Datum: 04/10/2009 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 6
Stadion: SK Opwijk Stadion
Wilrijk een maatje te klein voor Opwijk
Gentil Dossche
| 0 reacties
Wilrijk een maatje te klein voor Opwijk
Foto: © SC

Nadat Opwijk een vroege achterstand ongedaan maakte, deemsterde rode lantaarn Wilrijk helemaal weg.

Al na twee minuten kreeg een erg slap gestart Opwijk een eerste verwittiging. Tomas Suls weerde een hoekschop af in de voeten van Gunter Van Handenhove en pakte nadien diens schot. Ook in deze zwakke periode voor de thuisploeg moest de bezoekende verdediging attent blijven. Na een actie met Jan Vermeir trapte Miguel Solis Sanchez op doel. Wouter Goris weerde de bal af tot bij Olivier Romero Gomez. Issa Traore devieerde diens voorzet naast. Even voor het kwartier kregen de bezoekers loon naar werken. Bij een hoekschop reageerde de thuisverdediging niet attent genoeg en in een geharrewar kon Bart Thys zijn ploeg op voorsprong brengen. De bezoekers bleven nadien nog een kwartiertje baas, maar kansen kregen ze niet meer. Opwijk nam de bovenhand en Goris had heel wat moeite met een gestrekt schot van Romero Gomez. Even later trapte Melvin Bouwmeester een vrijschop met een schitterende streep in de winkelhaak. Net voor de pauze moest Goris opnieuw de handen uit de mouwen halen om een schicht van Solis Sanchez met de vingertoppen in hoekschop te verwerken.

Meteen na de rust was de ommekeer compleet. Op vrije trap van Sven Gheeraert versloeg Michael De Greve de bezoekende goalie met de kop. Opwijk was nu duidelijk de betere ploeg, maar er kwamen wel kansen over en weer. Glenn Janssens trapte net over. In de tegenaanval bediende Bouwmeester zijn kompaan Solis Sanchez. Goris voorkwam verder onheil. Wamberto Sousa Campos, in vroegere tijden nog aan de slag bij o.a. Seraing, Standard en Ajax, liet zien dat hij het voetballen nog niet verleerd is. Zijn solo-actie werd geneutraliseerd door Tomas Suls. Peter Vanden Bossche plaatste een voorzet van Bouwmeester net naast. Thys trapte een voorzet van Wamberto op de onderkant van de lat. Kort voor affluiten snoepte Bouwmeester de bal af, liet de bezoekende verdediging ter plaatse en vlamde staalhard in het dak van het doel.  

KSK Opwijk: Tomas Suls, Koen Huyck, Koen Tackaert, Wim De Boeck, Olivier Romero Gomez (46’ Kjell De Maeyer), Jan Vermeir, Issa Traore, Michael De Greve, Melvin Bouwmeester, Sven Gheeraert (77’ Gregory Van den Bergh) en Miguel Solis Sanchez (64’ Peter Vanden Bossche).

KFCO Wilrijk: Wouter Goris, Geoffrey Pettier (12’ Kjell Tolenaars), Werner Ooms, Kris Tielemans, Bart Thys, Wamberto Sousa Campos, Glen Janssens (71’ Dimitri Delcour), Glenn Pals, Gunter Vanhandenhove (67’ Raf Lenaerts), Maarten Ilegems en Jago Verheyen.

Doelpunten:  13’ Thys (0-1), 34’ Bouwmeester (1-1), 50’ De Greve (2-1) en 88’ Bouwmeester (3-1).