Opwijk
FC Duffel
Datum: 19/09/2010 15:00
Competitie: 3e amateurliga B
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: SK Opwijk Stadion
Opwijk pakt eerste punt thuis tegen Duffel
Gentil Dossche
| 0 reacties
Opwijk pakt eerste punt thuis tegen Duffel

Gesterkt door de zege van vorige week gingen bij Opwijk de kopjes niet naar beneden na een dubbele achterstand. Duffel moest toezien hoe de collectieve inzet van de thuisploeg toch nog een punt opleverde.

De eerste echte kans viel voor de voeten van Sven Gheeraert nadat Tom Daems een onschuldige bal loste. De thuisspits was echter te verrast om de kans te verzilveren. Veel viel er niet te beleven tot aan het halfuur. Bozzone verslikte zich op het middenveld en Dooms bracht Tom Mewis in stelling. Tomas Suls was er aan voor de moeite.

Opwijk reageerde met een vrijschop van Melvin Bouwmeester die nipt naast ging. Even later kreeg de thuisploeg een koude douche nadat een afgeweken schot van Tom Mewis toch nog in doel caprioleerde. Op slag van rust kende Opwijk dan enige meeval. Gheeraert miste compleet een schot en de bal kwam hierdoor bij Miguel Solis-Sanchez. Die verscheen alleen voor doel en de aansluitingstreffer lag in de touwen.

Zelfs nadat Camara een 2de geel pakte en Opwijk met een man minder verder moest, bleef de thuisploeg er in geloven. Bouwmeester slalomde door de bezoekende defensie maar knalde op de paal. Duffel reageerde met een kopbal van Darcon en een vlam in de wolken van Vergaelen. Koen Huyck schoof een rij vooruit en mikte een voorzet nipt naast. Toen Gheeraert de bal op het hoofd van de verdediger schilderde hingen de bordjes verdiend gelijk.

KSK Opwijk: Suls, Huyck, Heereman, Romero Gomez, Herrero Di Miceli (46’ Develer), Bozzone, Bouwmeester, Camara, De Groeve, Gheeraert (87’ Ben R’Haiem), Solis-Sanchez (76’ Vermeir)

KFC Duffel: Daems, Van Linden, Verachtert, Darcon, Janssens, Vergaelen, De Vocht (78’ Stuyck), Vets, Dooms, Mewis, Galeri (65’ Van Cleemput)

Doelpunten: 28’ en 33’ Mewis 0-1 en 0-2; 43’ Solis-Sanchez 1-2; 80’ Huyck 2-2.

Geel: Romero-Gomez, Darcon, Mewis, Van Cleemput Rood:51’ Camara (2x geel).