Stadion: Rijmenamstadion
Puurs en Rijmenam delen de punten
Philippe Crols

In de Antwerpse vierde provinciale B was men afgelopen weekend al toe aan de tweede speeldag. Puurs en Rijmenam deelden de punten.

De wedstrijd zelf ging vlotjes van start. Hauchcorne Birgen kwam al na twee minuten alleen voor doel maar Daki Zakaria was nog net op tijd terug gekeerd om de bal af te schermen zodat Nipal maar op te rapen had. Het antwoord kwam meteen toen Pieter voor de zoveelste maal zijn broer Jeroen Trogh bediende en die net overschoot. Na deze openingsfase was het al meteen een pak minder. Het komende halfuur viel er nauwelijks iets te beleven en waren er schuchtere doelpogingen met schoten vanop afstand zonder echt doelgevaar. Voor rust kregen we toch nog even opwinding. Koen Thys zette Tom Vanhooreweghe nog goed op weg naar doel. Zijn schot belandde bij Pieter Trogh, maar die kon niet raak treffen.

Na de pauze kwam Puurs sterker uit de kleedkamer. Daar het in de eerste helft de bal en acties overliet aan VCR ging het nu meer zelf zijn kans. Dit wel zonder kansen. Op het uur moesten de bezoekers met tien verder. Van de Putten ging voor de tweede maal iets te nadrukkelijk verhaal halen en kreeg rood. Dit was dus het moment voor VCR om het gaspedaal in te drukken en Puurs in eigen doel te drukken. Vijf minuten voor affluiten kreeg VCR de kans op de overwinning. Jeroen Trogh ging knap door en de keeper legt hem neer in de 16. Penalty en geel voor de goalie. Zakaria zette zich achter de bal maar zijn penalty sterft op de paal en weg was de kans. Amper een minuut later ging Glenn Suetens door op links en trof eveneens het doelhout. Het bleef 0-0.

Bron: VCR.be