Stadion: Stadion KFC Bevel
Rijmenam geeft punten weg
Philippe Crols

VC Rijmenam heeft woensdag niet kunnen zegevieren op de derde speeldag in vierde provinciale B. Het leek er nochtans goed uit te zien voor VCR, maar uiteindelijk liep het nog fout af tegen Bevel.

Na het openingskwartier stak Rijmenam de eerste maal de neus aan het venster. Daki Zakaria zette Glenn Suetens op weg naar doel, maar hij besloot te zwak op Bekers. Even later hetzelfde scenario, maar nu met Mathieu Wellens en Tom Vanhooreweghe in de hoofdrol. Halverwege de eerste periode kreeg ook Bevel een kans. Vermeiren zette na een knappe actie goed voor, maar er was niemand van de thuisploeg gevolgd.  Na een hoekschop klommen de bezoekers op voorsprong. Iedereen ging onder de bal van Stef Dedecker door en Janssens kreeg de hem pal in het gezicht en het stond 0-1. Met nog 13 minuten voor de rust zwierde Zakaria een goede voorzet voor doel en Wellens knikte overhoeks binnen:  0-2 en dat was ook de ruststand.

Na de pauze kwam VCR meteen goed opzetten. Dedecker schoot goed op doel maar Dekers zat er goed tussen en de bal hobbelde op de paal. Dit was meteen het moment waarop Bevel wakker schoot. Een tamme, niet storende groep kreeg ineens een boost naar een storend, gemotiveerd team. Na de zoveelste lange inworp van Bevel kon Keno Dua de bal in doel koppen. De pas ingevallen Ennekens drukte wat later door op de verdediging. VCR probeerde te ontzetten, maar de bal kwam ongelukkig op de hakken van Jorn Audiens en zo viel de bal over Nipal in doel: 2-2 en alles was te herdoen.

Na deze 20 minuten waarin VCR het erg moeilijk had, kwam het toch terug opzetten. Zakaria zette voor naar Evert Schokaert die op de keeper besloot. Met nog 10 minuten op de klok zwierde Zakaria de bal nog eens voor doel en Wellens scoorde de 2-3. Met nog een dikke 5 minuten te spelen had de wedstrijd gespeeld moeten zijn. De Pooter dacht Evert Schokaert af te stoppen door de bal uit zijn voeten te slaan met zijn handen. De lijnrechter signaleerde een strafschop, maar de hoofdscheids legde de bal buiten de 16. De Pooter kreeg er geel voor. Maar Bevel kwam nog sterk opzetten en een corner werd terug in het pak gekopt en hierin kon Keno Dua de gelijkmaker binnentrappen. In de blessuretijd kregen de bezoekers nog een kans, maar de bal werd ontzet. Die ging over Zakaria en Wellens heen en Vermeiren kon alleen op Kevin Nipal af en die legde de bal in doel, 4-3.