Stadion: Koning Boudewijn Stadion

Herbeleef Club Brugge - Germinal Beerschot (Beker van België)

Volg de match tussen Club Brugge en Germinal Beerschot live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

De aftrap werd tien minuten uitgesteld wegens verkeersproblemen op de E40. Luciano speelt ondanks een gebroken rib.
Club Brugge: Butina Tomislav, Clement Philippe, Cornelis Hans, Englebert Gaetan, Klukowski Michaël, Ceh Nastja, Maertens Birger, Lange Rune, Simons Timmy, Ishiaku Manaseh, Verheyen Gert.
Ger. Beerschot: Da Silva Luciano, De Wree Kris, Hoefkens Carl, Cvitanovic Mario, Monteyne Pieterjan, Messoudi Mohamed, De Decker Wim, Snoeckx Karel, Cavens Jurgen, Cruz Daniel, Van Dooren Kurt.
00:00
Scheidsrechter De Bleeckere fluit de partij op gang.
2
De eerste kans is voor GBA via Cavens. Butina komt goed tussen.
3
Club reageert, maar Luciano komt goed uit op de doorbraak van Ishiaku.
5
Opnieuw Club. Englebert besluit hoog over.
9
Ishiaku krijgt te veel ruimte. Lange kan echter niet bij zijn voorzet.
11
Cavens kan tussen twee verdedigers afdrukken. De bal rolt naast.
15
Cruz probeert het vanop afstand. Butina kan de bal oprapen.
16
Na een mooie aanval van GBA schiet De Decker onbesuisd over.
17
Een schot van Klukowski wordt via twee GBA-verdedigers bijna in eigen doel gewerkt.
23

Goal
Doelpunt van Karel Snoeckx (Onbekend Onbekend)
GBA was de laatste minuten de gevaarlijkste ploeg en komt dan ook niet onverdiend op voorsprong via Snoeckx.
31
Knap schot Cavens, de bal mist het doelkader.
32
Gevaarlijke counter van GBA. Maertens werkt de bal weg voor Cavens kan afdrukken. De bal gaat maar net naast in corner.
42
Club gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar kan Luciano amper bedreigen. Bovendien is het telkens opletten voor de counter.
45
Er volgt één minuut extra.
45
Messoudi trapt over.

Scheidsrechter
Rust
GBA kwam in het midden van de eerste helft niet onverdiend op voorsprong. Club kon niet reageren op die achterstand en moest telkens opletten voor de counter.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Club trapt de tweede helft op gang.
50
Aardig begin van de tweede helft. Club probeert iets meer te tonen, maar GBA blijft er goed uitkomen.
51
Kopbal van Clement na een corner van Ceh. Cvitanovic redt op de lijn.
53
Goeie redding Luciano op een schot van Simons. Club komt nu toch nadrukkelijk opzetten.
54

Goal
Doelpunt van Gert Verheyen (Rune Lange)
De gelijkmaker hing in de lucht en komt er ook. Na een reeks corners kopt Verheyen de 1-1 binnen.
55

Goal
Doelpunt van Kris De Wree (Karel Snoeckx)
Club kan niet lang genieten van het doelpunt. De Wree wint het kopbalduel van Maertens en kopt de vrije trap van Snoeckx voorbij Butina.
58
Vervangen David Rozehnal
Ingevallen Birger Maertens

Rozehnal komt een zwak spelende en licht geblesseerde Maertens vervangen.
59
Ishiaku krijgt een enorme kans op de 2-2, maar talmt te lang.
60
Appel voor een strafschop na een duel tussen Clement en Cavens in de Brugse zestien. De Bleeckere gaat er niet op in.
63
Schot van Cavens. Geen probleem voor Butina.
64
Vervangen Bosko Balaban
Ingevallen Manasseh Ishiaku

Ishiaku, die goede met minder goede acties afwisselde, wordt vervangen door Balaban. Kan hij het tij keren voor Club?
67
Vrije trap van Ceh op een gevaarlijke plek. De bal gaat hoog over.
75
Vervangen Dieter Van Tornhout
Ingevallen Rune Lange

Sollied gebruikt al zijn derde wissel. Van Tornhout krijgt nog een kwartier om de gelijkmaker te helpen forceren.
77
Eerste vervanging bij GBA.
80
Vervangen Henk Vos
Ingevallen Jurgen Cavens

Henk Vos mag ook nog even genieten van de bekerfinale.
85
 Gele kaart voor Gert Verheyen
Eerste gele kaart van de wedstrijd na een tackle van Verheyen op Cruz.
86
Afstandsschot van Englebert na een uitvallende bal op een corner. De bal gaat hoog over en naast. De tijd dringt voor de landskampioen.