Speeldag: Finale
Stadion: Koning Boudewijn Stadion
GB mag eerste bekerwinst vieren
Tonnelier Caroline

Het wordt een lange nacht in Antwerpen.  Germinal Beerschot speelde een knappe bekerfinale en haalde het tegen een zwak Club Brugge verdiend met 1-2.

De Antwerpenaren kwamen in de eerste helft verdiend op voorsprong via Snoeckx en rechtvaardigden die voorsprong in het vervolg van de partij.  Club drukte in de tweede helft even door en werd al snel beloond met de gelijkmaker.  De reactie van Germinal Beerschot volgde echter onmiddellijk en de landskampioen kon geen tweede keer meer reageren.  Frustratie alom bij Club Brugge, dat de dubbel misloopt.  G. Beerschot pakt zijn eerste prijs sinds de fusie.

Alle ingrediÃ"nten waren op deze zonnige avond aanwezig voor een schitterende bekerfinale. Twee gemotiveerde teams, talrijk opgekomen supporters die voor een schitterende sfeer zorgden en een ideaal voetbalweertje.  Bij de landskampioen kreeg Ishiaku de voorkeur op Balaban.  Germinal Beerschot kwam met een versterkte verdediging aan de aftrap en kon rekenen op Luciano, die ondanks een gebroken rib absoluut wou spelen.

De wedstrijd begon alvast veelbelovend.  Na een goede minuut spelen kreeg G. Beerschot al een eerste goede kans.  Butina liet zich niet verrassen door de poging van Cavens.  Ook Club zorgde in de eerste vijf minuten voor doelgevaar.  Ishiaku kon doorgaan, maar Luciano kwam goed uit.  Enkele minuten later belandde een schot van Englebert hoog over.  Ishiaku kreeg in de beginfase te veel ruimte, maar kon daar niet voldoende van profiteren.  Na tien evenwichtige minuten kreeg Germinal Beerschot meer en meer vat op het spel.  De Antwerpenaren waren de gevaarlijkste ploeg, alhoewel een schot van Klukowski aan de overkant nog bijna in doel belandde.  In het midden van de eerste helft kwam de underdog verdiend op voorsprong.  Snoeckx was sneller dan Maertens en werkte de bal knap voorbij ButinaClub Brugge probeerde te reageren, maar was onmachtig en moest opletten voor de counter.  Het was integendeel Germinal Beerschot dat nog de beste kansen kreeg.  De Decker en vooral Cavens waren dicht bij de 0-2.  De Kielse ratten mochten met een verdiende voorsprong de rust in.

In het begin van de tweede helft kregen we aanvankelijk hetzelfde spelbeeld.  De Bruggelingen probeerden wel aan te vallen, maar Germinal Beerschot bleef het gevaarlijkst op de counter. Club ging dan toch wat meer drukken en dat resulteerde in een aantal corners. De gelijkmaker bleef niet uit.  Verheyen zorgde met een rake kopbal van 1-1.  G. Beerschot liet het niet aan zijn hart komen en reageerde vrijwel onmiddellijk.  Een vrije trap van Snoeckx werd door De Wree voorbij Butina gekopt.  Enkele minuten later kreeg Ishiaku een grote kans op de 2-2, maar de Nigeriaan talmde te lang en Luciano kon redding brengen.  In het laatste halfuur viel er nog weinig doelgevaar te noteren.  De landskampioen bleef onmachtig en in de slotfase keken een aantal gefrustreerde Bruggelingen nog tegen geel aan in een voor de rest sportieve partij.  Germinal Beerschot kon uiteindelijk verdiend de winst vasthouden en mag na een schitterende bekercampagne zijn eerste prijs als fusieclub vieren.