Eén ding is zeker, ... wint de beker!

Jan Martynowski
| 0 reacties
Eén ding is zeker, ... wint de beker!
Foto: © SC

Wie wint de Beker van België? Na onze paarse en blauw-zwarte  vooruitblikken met onze glazen bol, proberen we het vandaag toch iets ernstiger te houden. Want zowel Club als Germinal Beerschot hechten veel belang aan de trofee.

Laat het duidelijk zijn: Club is favoriet. Het werd niet alleen kampioen maar overklaste de ratten in de competitie tweemaal. Het heeft ook een hele traditie in bekerzeges. Drie seizoenen geleden, vorige seizoen, telkens ging de tegenstander kansloos onderuit. Brugge ziet de beker duidelijk niét als een extraatje. Dat gaf ook Marc Degryse duidelijk te kennen.  "Voor ons telt de dubbel. Dat lukte ons enkel in 1977 en 1996." 

Maar ook de tegenstander snakt naar bekerwinst. Na jaren van malaise in het Antwerps voetbal, bewijst de bekergekte dat voetbal nog wél leeft in Antwerpen, dat een Antwerpse topclub wél mensen kan lokken. Op één voorwaarde: resultaten. En daarom heeft Germinal Beerschot die beker nodig. Om van dat lege palmares af te geraken. Om te kunnen zeggen: "Mensen, we staan er!"

Laten we ook niet vergeten dan er dit seizoen twee Beerschots waren: dat in de competitie en dat in de beker. Dat in beker maakte behoorlijk wat indruk, het Beerschot van in de competitie toch minder. Hoewel tegen Beveren en STVV getoond werd dat de ploeg naar zijn beste vorm toegroeit. Want onder coach Brys geldt: hard werken. En Brys weet maar al te goed hoe hij een ploeg naar één bepaald moment moet laten pieken.

In Brugge daarentegen gaat het er gemoedelijker aan toe. De spelers ademen er kalmte uit, de ervaring straalt ervan af. Van één ding hebben ze in West-Vlaanderen nooit gehoord: faalangst. Sollied en Degryse doen hun ding, zonder hun troepen op te jagen. In de competitie met succes, in de beker tot nu toe ook. Ook morgen? We zullen zien.

Ex-Kielenaar Victor zal er zeker niet bij zijn. De Braziliaanse spits kampt al een tijdje met zichzelf en werd niet in staat geacht zijn ex-club onder water te duwen. Ook Serebrennikov zal het gras van de Heizel niet aanraken. Bij Germinal Beerschot is enkel doelman Luciano Da Silva twijfelachtig. Hij zal pas morgen beslissen of hij mee kan spelen.

De Heizel zal in ieder geval aardig vollopen. Germinal Beerschot bracht zo'n 16 000 tickets aan de man, Club 21 500.

Ach ja, het laatste woord geven we aan de heren Verhoeven (teammanager Germinal Beerschot) en Degryse (sportleider Club). Verhoeven: "De 6-0 op Brugge was een ZIDOS-match." Degryse: "Dat heb ik hem geleerd: Zand In De Ogen Strooien."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties