andAnderlecht
geeASV Geel
Datum: 10/11/2005 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Lotto Park

Herbeleef Anderlecht - ASV Geel (Beker van België)

Volg de match tussen Anderlecht en ASV Geel live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Een matig gevuld Vanden Stock Stadion ontvangt vanavond Verbroedering Geel, in het kader van de Beker van België. Bij Anderlecht staat Daniël Zitka in doel, Silvio Proto is geblesseerd. Paars-wit komt met drie spitsen aan de aftrap: Grégory Puyol komt voor het eerst aan de aftrap, de veelbesproken Jestrovic staat naast hem voorin, net als Mbo Mpenza.
Opstellingen
Anderlecht: Zitka, Zewlakow, Hasi, Tihinen, Deschacht, Ehret, Baseggio, Goor, Pujol, Jestrovic, Mpenza.
Geel: Schurmans, Vanhees, Peeters, Dello, Coomans, Mellemans, Geudens, Caramazza, Van Geele, Thiam, Farssi.
15
Naast een schot van Walter Baseggio valt er weinig te beleven in het Astridpark. Anderlecht mist de creatieve Wilhelmsson, die zich bij de opwarming blesseerde. Verbroedering Geel houdt voorlopig goed stand.
18
Hannu Tihinen blijft liggen, hij heeft een blessure opgelopen aan het hoofd. De Fin wordt verzorgd aan de kant, maar kan wellicht terug verder.


Scheidsrechter
Rust
Anderlecht controleerde de wedstrijd, maar verder dan een paar kansjes voor Zewlakow, Jestrovic en Baseggio kwam de vice-kampioen niet. Geel toont karakter, maar is duidelijk de mindere van paars-wit.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
49
Alle ogen zijn momenteel gericht op Vincent Kompany, die zich opwarmt, en weldra zijn comeback in het Astridpark zal maken.
52
Even een heet standje voor het Kempense doel, met Jestrovic die net niet aan de bal komt. Geel komt er niet uit in deze tweede helft, Anderlecht zegt nu hoger druk.
56
Eerste serieuze dreiging, Nenad Jestrovic loopt mooi binnendoor, maar kan zijn schot niet kadreren.
70
Geel komt niet meer op de helft van Anderlecht, maar paars-wit kan nog steeds geen doorbraak forceren tegen de hekkensluiter uit tweede klasse. Sporting heeft nog twintig minuten om iets te gaan proberen, anders volgen er de gevreesde verlengingen, waarin alles mogelijk is.
72
Walter Baseggio waagt nog eens zijn kans, maar zijn schot belandt naast het doel.
75
Vervangen Vincent Kompany
Ingevallen Fabrice Ehret

Staande ovasie voor Vincent Kompany. De Gouden Schoen maakt na weken aanslepend blessureleed zijn rentree op het middenveld van Anderlecht.
78

84
Vervangen Robby Van De Weyer
Ingevallen Michaël Van Geele

Van De Weyer, man met eersteklasse-ervaring, komt Van Geele vervangen. Van De Weyer speelde eerder al bij Lierse en Germinal Beerschot.
87
Mbo Mpenza krijgt van Grégory Pujol een kopkans aangeboden, maar de topschutter van Anderlecht laat de mogelijkheid onbenut. Anderlecht trekt nu meer naar voren, en wil de klus liefst in de reglementaire speeltijd afmaken.
90
Scheidsrechter Petitjean maakt een einde aan de tweede helft, we krijgen verlengingen. Franky Vercauteren kan en mag niet tevreden zijn met het resultaat na negentig minuten.
91
Begin van de eerste verlenging: Geel is duidelijk moegestreden, en begint slordig te spelen. Anderlecht kan daar desondanks niet van profiteren.
95
Jestrovic met een dot van een kans, maar de Joegoslaaf mist. De beste kans van de wedstrijd.
98



Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.
106
Vervangen Cheik Ismael Tiote
Ingevallen Walter Baseggio

Bij het begin van de tweede verlenging wordt Walter Baseggio vervangen door de jonge Cheik Ismael Tioté. Benieuwd of de Afrikaanse middenvelder Anderlecht alsnog kan helpen.
108
Bart Goor met een serieuze mogelijkheid, maar Schurman brengt redding. Kan Geel zich naar de strafschoppen slepen?
120
En we gaan naar strafschoppen! Onder een striemend fluitconcert kiest Franky Vercauteren zijn vijf penaltynemers. Jestrovic trapte in de laatste minuut trouwens nog een bal op de paal.
00:00
Anderlecht ligt er uit! Tioté mist de beslissende penalty, waardoor Geel met 6-5 wint. Geel mirakelt naar de volgende ronde.