Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)

Herbeleef Lierse SK - Roeselare (Beker van België)

Volg de match tussen Lierse SK en Roeselare live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Bij de thuisploeg krijgt Yves Van der Straeten van trainer Trost weer de voorkeur op Mardulier. Vukojevic en Mujanovic hebben interlandverplichtingen. Jimmy Smet is ziek en Kacic is geblesseerd. Bij de bezoekers is Koen De Vleeschauwer afwezig. De beker spreekt de Roeselare-supporters niet echt aan, want tot voor zaterdag werden er amper zes tickets aan de man gebracht. Deze wedstrijd is naast Zulte-Waregem-Club Brugge de tweede bekerwedstrijd tussen twee eersteklassers.
Lierse: Van der Straeten Yves, Andic Marko, Fassotte Laurent, Imschoot Kristof, Lovrek Krunoslav, Nnaji Chidiebere Michael, Nunes Alessandro, Raeymaekers Jurgen, Tohoua Adolph, Wils Stef, Creedence Couto.
KSV Roeselare: Sierens Jurgen, Monteyne Martijn, Vaesen Daan, Vanderbiest Frédéric, Lahousse James, Dufoor Sebastien, Vandamme Jamaique, El Araichi Chemcedine, Wagneau Eloi, Soumare Abdoulaye, Peeters Rocky.

Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.

Einde
5
De wedstrijd is vijf minuten ver. Op kansen is het vooralsnog wachten.
10
Eerste dreiging komt van de bezoekers. Een schot van Soumare gaat voorlangs. Dufoor komt ook net te laat om de bal binnen te glijden.
12
Ook de thuisploeg is nu eens gevaarlijk. Nnaji verstuurt een goede lange bal richting Raeymaekers. Die komt de zestien binnen en gaat neer na een contact met El Araichi, maar een strafschop krijgt hij niet.
16
 Gele kaart voor James Lahousse

23
 Gele kaart voor Abdoulaye Soumare

25
Lierse zoekt voor de tweede maal de strafschop. Dit keer is het Nunes die nog voor er contact is met Sierens gaat liggen. Ook deze keer krijgt de thuisploeg geen strafschop van Bultynck.
30
We zijn een halfuur ver. De thuisploeg heeft steriel veldoverwicht, maar op echte kansen is het nog altijd wachten. Ook de bezoekers kregen nog niet echt een uitgespeelde kans.
38
Doelman Van der Straeten moet even ingrijpen. Hij komt uit de grote rechthoek en onderschept zo een diepe bal richting Eloi.

Rust
Een dikke nul over de hele lijn in deze partij en dus is de logische ruststand 0-0. Er viel geen enkele goede kans te noteren.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De spelers zijn begonnen aan de tweede helft. Hopelijk schotelen ze ons beter voetbal voor dan in de eerste helft.
46
Vervangen Daniel Cruz
Ingevallen Krunoslav Lovrek

49
Gevaarlijke situatie voor het doel van Van der Straeten. Een hoekschop van de bezoekers wordt door Fassotte bijna in eigen doel verwerkt.
52
Lierse voert de druk wat op. Verder dan wat geharrewar voor het doel van Roeselare komt de thuisploeg evenwel niet.
58
Goede combinatie Tohoua-Imschoot. Tohoua kan uithalen, maar Sierens weet redding te brengen.
59
Vervangen Ninoslav Milenkovic
Ingevallen Marko Andic

62
Goede actie van Vandamme. Hij zet de bal voor en Soumare scoort. Helaas voor Roeselare stond die wel een metertje buitenspel.
70
Goede kans voor Lierse. Nunes kan helemaal vrijstaand schieten, maar zijn poging gaat onbegrijpelijk over.
73
Vervangen Bas Vervaeke
Ingevallen Jamaique Vandamme

80
Het staat nog steeds 0-0. Omdat geen enkele ploeg kan scoren lijkt het logisch dat verlengingen en eventueel strafschoppen uitsluitsel zullen moeten gaan brengen.
84
Vervangen Maxime Annys
Ingevallen Sebastien Dufoor

85
Lierse probeert nog om verlengingen te vermijden, maar wie gaat er in hemelsnaam een doelpunt maken?
87
Vervaeke gaat op rechts voorbij Fassotte en kan uithalen. Van der Straeten heeft echter niet veel problemen met de poging van de invaller.
90
Einde van de reguliere speeltijd. De toeschouwers mogen of moeten nog twee maal vijftien minuten blijven zitten.
91
We zijn begonnen aan de eerste verlenging. Benieuwd of de midweek-wedstrijd van Lierse tegen Lokeren de thuisploeg parten gaat spelen.
98
Vervangen Tony Vairelles
Ingevallen Couto Creedence

99
Schotje van Eloi dat eigenlijk het vermelden niet waard is, maar door gebrek aan beter geven we het toch mee.
100
Kopbal van Annys. Er is een goede redding van Van der Straeten nodig om de 0-1 te voorkomen.
102
Vervangen Emmanuel Coquelet
Ingevallen Abdoulaye Soumare

105
Ook na de eerste verlenging staat het nog steeds 0-0.
106

Goal
Doelpunt van Tony Vairelles (Onbekend Onbekend)
Gouden wissel zullen we maar zeggen. Eerst belandt een schot van Imschoot nog op een Roeselare-verdediger. De bal komt echter bij Vairelles terecht en die trapt de bal hard in doel, 1-0.
110
 Gele kaart voor Maxime Annys

111
 Gele kaart voor Michael Nnaji Chidiebere

112
Bijna de beslissing. Raeymaekers met een goede actie. Hij krijgt de bal tot bij Nunes, maar Sierens ligt in de weg.
119

Goal
Doelpunt van Frederik Vanderbiest (Onbekend Onbekend)
Niet te geloven, de gelijkmaker is alsnog een feit. Vanderbiest kopt de hoekschop van Annys oerend hard voorbij Van der Straeten in doel. Strafschoppen lijken onafwendbaar.
120
Plots krijgen we toch nog spektakel. Van der Straeten moet nog een goede redding uit zijn mouwen schudden om Eloi van de 1-2 te houden. Ook in tweede instantie krijgt Eloi de bal niet in het doel van de thuisploeg.
120
Ook na de verlengingen is de stand nog steeds in evenwicht. Strafschoppen gaan beslissen wie er verder mag bekeren.
120
Milenkovic trapt de eerste penalty naast. Het blijft 0-0.
120
Ook Lahousse mist de eerste strafschop voor de bezoekers.
120
Wils mist ook. Hij trapt tegen de paal. Nog steeds 0-0.
120
Coquelet is de eerste die scoort, 0-1.
120
Imschoot brengt de stand voorlopig weer in evenwicht, maar Roeselare heeft nog de nabeurt.
120
El Araichi zet Roeselare weer op voorsprong, 1-2.
120
Cruz scoort penalty nummer vier, 2-2.
120
Doelpuntenmaker Vanderbiest mist zijn strafschop. Van der Straeten houdt de stand na vier strafschoppen op 2-2.
120
Fassotte zet Lierse op 3-2. Eloi moet scoren om Roeselare in de beker te houden.
120
Lierse bekert verder. Eloi mist de vijfde penalty van de bezoekers.
00:00
De wedstrijd zit er dus op. Lierse wint na het nemen van strafschoppen. Doelman Van der Straeten is de held voor de thuisploeg.