Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse voorbij Roeselare na strafschoppen
Dirk Pieters

Voor de Beker van België kreeg Lierse het bezoek van eersteklasser Roeselare. Voor Lierse misschien de gelegenheid om zich even af te zetten van de competitie en zo toch een goed resultaat te halen in de beker. Yves Van Der Straeten kreeg opnieuw het vertrouwen van trainer Trost. Veel sfeer moeten we alvast van de bezoekers niet verwachten. Met de zes verkochte tickets zal het bezoekersvak leeg zijn.

De wedstrijd kwam maar traag op gang en in de eerste tien minuten kregen we veel middenveldspel. De eerste kans was een feit na elf minuten, maar het schot van Soumare ging voorlangs. Ook Lierse kwam één keer opzetten. Raeymaekers ging in de zestien neer na een contact met El Araichi, maar scheidsrechter Bultynck zag er geen fout in. Nog voor het halfuur probeerde Lierse opnieuw een penalty uit te lokken, maar opnieuw ging de bal niet op de stip. Dit waren de meest noemenswaardige momenten in een uiterst zwakke eerste helft.

In het begin van  de tweede helft leek er beterschap te komen in de wedstrijd. Voor het doel van Van Der Straeten werd het wel heel warm toen Fassotte bijna in eigen doel trapte. In de 62ste minuut zowaar toch een doelpunt, maar het feest ging niet door. Soumare stond een meter buitenspel. Ook Lierse kreeg nog een enorme kans, maar Nunes schoot onbegrijpelijk over. De saaie wedstrijd leek op een 0-0 te gaan eindigen. Mogelijk moeten de verlengingen en penalty’s het verschil gaan maken.

Misschien een kwelling voor de aanwezige supporters, maar we gaan nog een half uurtje verder. Rond de 100ste minuut was het dan toch bijna raak voor de bezoekers, maar Van Der Straeten had een goede redding in huis. Ook in de eerste verlenging geen doelpunt.
In het begin van de tweede verlening was het wonder een feit. Lierse kon zowaar een doelpunt maken. De ingevallen Vairelles schoot de bal hard in doel. Roeselare had nog veertien minuten om iets terug te doen. Lierse plooide niet terug en ging zelfs op zoek naar de 2-0, maar doelman Sierens lag in de weg op een schot van Nunes. In de 119e minuut maakte Roeselare toch nog gelijk via Vanderbiest, waardoor de West-Vlamingen op het laatste nippertje penalty's konden afdwingen.

Strafschoppen moesten dus de beslissing brengen in deze zwakke partij. De eerste drie strafschoppen, twee van Lierse en één van Roeselare, werden gemist. Daarna scoorden Coquelet en El Araichi voor Roeselare en Imschoot en Cruz voor Lierse. Doelpuntenmaker Vanderbiest miste voor Roeselare, waardoor het na acht strafschoppen 2-2 stond. Fassotte maakte de laatste penalty voor Lierse, waardoor Eloi niet mocht missen. Hij deed dat toch, waardoor Van der Straeten de grote man werd bij Lierse.