Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Gent plaatst zich simpel
Kristof Blomme

AA Gent heeft zich niet laten verrassen door vierdeklasser Zwarte Leeuw. De Oost-Vlamingen wonnen met 0-3, dankzij doelpunten van Boussoufa, Martens en Foley.

Gent begon heel vinnig aan de partij en dat leidde meteen tot enkele grote kansen. Heel vroeg kwamen Boussoufa en Zoko dreigen, nog zonder succes. Na tien minuten stonden de bezoekers toch al op voorsprong. Foley kopte een bal door tot bij Boussoufa, die beheerst scoorde. Even later stond het ei zo na 0-2, de grote Foley vond echter de kruising op z'n weg. Uitblinker Boussoufa mocht ook nog eens uithalen, maar nu redde de thuisgoalie de meubelen. De kansen bleven maar komen. Vrancken kreeg de bal voor de voeten, maar hij liet deze grote kans liggen. Daarna viel de partij stil en kon de thuisploeg iets beter in de match komen. Veel kansen kwamen daar echter niet van.

De tweede helft bleef de wedstrijd wat aanmodderen. Zwarte Leeuw kwam even opzetten en Pereira kopte over. Na een uur spelen was de match beslecht. Een vrije trap van Boussoufa werd door de vrijstaande Martens simpel afgemaakt. Twee minuten later raakte Jochems de bal met de hand in het eigen strafschopgebied. Foley benutte de kans en schoot laag binnen. Vijf minuten voor het einde was er nog een mogelijkheid voor Kustermans om de eer te redden, maar Herpoel pakte. De match eindigde dus op 0-3, waardoor Gent zich mag opmaken voor de achtste finales.