Datum: 11/11/2005 20:00
Competitie: Beker van België
Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Stade Maurice Dufrasne (Sclessin)
Standard moeizaam voorbij derdeklasser
Steven Bologne
| 0 reacties
Standard moeizaam voorbij derdeklasser
Foto: © SC

Standard heeft zich gekwalificeerd voor de 1/8e finales van de Beker van België. Zonder al te veel glans werd er verdiend gewonnen van derdeklasser Charleroi Marchiénne.

De eerste dreiging in de wedstrijd kwam van de bezoekers. De Ivorianen Wognonwon Pehe en Charles Banga konden Vedran Runje meermaals op de proef stellen. Aan de overzijde was het vooral Marius Niculae die voor het Luikse gevaar zorgde, maar veel stelde het allemaal niet voor. Op het halfuur belandde het leder op de stip nadat een bezoekende verdediger de bal met de hand beroerde. Wamberto zette de strafschop feilloos om: 1-0. Charleroi reageerde niet aangeslagen en de snelle Ivorianen kwamen er regelmatig uit, maar verder dan het strafschopgebied kwamen ze niet.

Na de pauze kwam Standard beter uit de kleedkamer en greep de derdeklasser meteen bij de keel. Moreira nam de bal op de slof en even later deed ook Geraerts dat, maar de bal geraakte maar niet voorbij doelman Delferriere. Niculae kreeg na tien minuten de bal dan toch voorbij de bezoekende doelman, maar deze keer stond de lat in de weg, en ook tegen de rebound was Delferriere bestand. De Luikse storm ging snel liggen, tot de Luikse smaakmaker Sergio Conceiçao de zwakke Wamberto verving. Zijn eerste baltoets was voldoende om Niculae de verdubbeling op een schoteltje aan te bieden: 2-0. Standard, zeker van de overwinning, voetbalde zich zonder al te veel problemen naar het einde van de wedstrijd, zonder zelf nog voor veel doelgevaar te zorgen.

De bezoekers uit Charleroi speelden meer dan verdienstelijk vanavond, maar al bij al bekert Standard verdiend verder naar de volgende ronde. [JA]

Vooraf