Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Daknam
Lokeren haalt het nipt van derdeklasser
Giovanny Saelens

Sprimont Comblain Sport heeft net niet voor een stunt kunnen zorgen tegen Sporting Lokeren. De derdeklasser kwam wel op voorsprong, maar Drulic en Vidarsson maakten er nog 2-1 van.

Sprimont CS staat laatste in derde klasse B en was van plan om net zoals Geel voor een stunt te zorgen. Lokeren liet zich verrassen, maar herpakte zich.
Lokeren domineerde in de eerste helft en had genoeg kansen. Vukomanovic, Vidarsson en Bancé konden hun ploeg niet op voorsprong brengen dankzij Beltitane, de doelman van Sprimont. Lebe kon niet voorbij Lazic geraken. Na een halfuur kon Habens de meegereisde supporters laten juichen. Het stond 0-1 voor Sprimont. Dat was ook de ruststand.

Lokeren toonde meer vechtlust in de tweede helft. Nadat een doelpunt van Vukomanovic nog werd afgekeurd, kon Drulic dan toch de gelijkmaker scoren. Even later kon Vidarsson met een mooi doelpunt in de rechterbenedenhoek Lokeren op voorsprong brengen.
Het lukte Sprimont niet meer om nog iets terug te doen. Lokeren bleef domineren, maar op het einde van de tweede helft werd het bijna 2-2. De Pool Gdowski liet twee keer de kans op verlengingen liggen. [AN]