Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Le Canonnier
Moeskroen wint zonder glans van Torhout
Giovanny Saelens

Zaterdagavond heeft Excelsior Moeskroen op eigen veld gewonnen van Torhout met 2-1. Siljak maakte de openingstreffer en Baert verschalkte ook nog zijn eigen doelman. Op het einde kon ook Torhout nog scoren.

Siljak kon in de beginfase de bal op hoekschop van Oussalah niet binnen het kader koppen. Moerman kopte aan de overkant de bal naast. Moeskroen domineerde de wedstrijd en bij een volgende kans kon Fellahi de bal niet laag genoeg houden. Siljak kon dan toch scoren net voor rust. Een voorzet van Fellahi kopte hij overhoeks binnen. Ruststand: 1-0

In de tweede helft werd een vrije trap van Siljak door doelman David uit het doel gehouden. Aan de overkant moest Luzi aan het werk op een schot van Dewaele. Dugardein kon ook de 2-0 niet scoren, ondanks het feit dat hij alleen voor David stond. Moeskroen kon de bal maar niet meer tegen de netten krijgen. Gelukkig kregen ze de hulp van Baert. Hij kopte de bal voorbij zijn eigen doelman. Moerman kon nog de aansluitingstreffer scoren op een vrije trap, maar het bleef 2-1. [AN]