Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Edmond Machtensstadion
Leuven stunt bij Brussels
Kristof Blomme

Brussels heeft zich niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van de Beker van België. Tweedeklasser Leuven was te sterk, ze wonnen met 0-1. Ruytinx zorgde voor de enige goal van de partij.

Het eerste kansje was voor Oud-Heverlee Leuven. Sammy Greven, vorig jaar nog bij Brussels, mocht koppen, maar Nijs had er niet veel moeite mee. Na twaalf minuten was de openingsgoal een feit. Bjorn Ruytinx kon zich voorbij Colpaert kappen. De bal leek te ver van z'n voet te springen, maar met een ultieme tackle kon hij toch scoren. Brussels kon voor de pauze amper iets terug doen. Enkel Bruno was gevaarlijk met een vrije trap. De beste kansen bleven voor de bezoekers. Een schot van Remy werd gepakt door Nijs. El Abbadi schoot in de herneming opnieuw op de thuisgoalie. Vlak voor de pauze leek Snelders de gelijkmaker aan te tekenen, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

In de tweede helft was er amper nog iets te zien. De bezoekers vochten voor wat ze waard waren terwijl Brussels weinig inspiratie toonde zonder De Camargo. De eerste kans was opnieuw voor Leuven. Ruytinx kreeg de bal na een verre inworp, maar besloot net naast. Pas in het laatste kwartier kon Brussels de neus aan het venster steken. Een vrije trap van Selemani ging binnen, maar de goal werd opnieuw afgekeurd, nu wegens een fout op doelman Berghmans. Even later mocht Selemani opnieuw uithalen, nu was Berghmans bij de pinken. De laatste kans was nog voor de bezoekers. Remy kon naar binnen komen, maar hij krulde de bal redelijk ver naast. De tweedeklasser ging verdiend winnen bij Brussels.