Stadion: Het Kuipje
Westerlo veegt Racing van de mat
Ruben Claesen

Racing Mechelen is er niet in geslaagd om voor een verrassing te zorgen. Sterker nog, Westerlo had geen kind aan een moedig Racing. Janssens, Coelho, Verheyen en De Wilde zorgden voor de goals.

Westerlo begon het beste en kwam na tien minuten op voorsprong. Chris Janssens krulde de een vrije trap voorbij de muur, keeper Mampaey had geen verhaal. “Wat Chris kan, kan ik ook”, moest Jaja Coelho gedacht hebben, want tien minuten later krulde ook hij een vrije trap voorbij Mampaey. Verder dan wat halve kansen kwamen beide ploegen niet meer, aan de rust stond het 2-0.

Na de rust zagen we een enthousiaster Mechelen, dat op zoek ging naar de aansluitingstreffer. Op het uur ontnam Westerlo echter alle hoop van de Mechelaars. Het was Mario Verheyen die de bal over de doellijn werkte. En nog was het niet gedaan. Een kwartier voor tijd legde Tom Van Imschoot de eindcijfers vast: 4-0. [AN]