Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Puyenbekestadion
Beveren wint de Waaslandse derby
Dirk Pieters

Vandaag moest het een groot feest worden in het Waasland en dat werd het ook, vooral voor SK Beveren. De eersteklasser won met het kleinste verschil van Red Star Waasland.

Voor de wedstrijd tussen Red Star en Beveren kwamen de supporters van beide clubs samen op het marktplein. De thuisploeg zorgde al vanaf 's middags voor het nodige volk rond het plein. De supporters van SK Beveren arriveerden omstreeks 18u30 met zo'n vijftal bussen met supporters. Vanop het marktplein werd er al zingend in groep naar het stadion gegaan. Beveren haalde vocaal de bovenhand, maar Red Star liet zich duidelijk niet onbetuigd. Voor de wedstrijd werd de nieuwe mascotte van Red Star Waasland voorgesteld. Dolf de Waaslandwolf liet het publiek met momenten uit z'n dak gaan.

Ook op het veld was Beveren de gehele wedstrijd de betere ploeg, maar kwam toch in de eerste helft niet tot scoren. Waasland-doelman 'Tommeke' Hofman keepte een fantastische wedstrijd. Beveren had voor rust al makkelijk kunnen uitlopen, maar steeds lag de doelman in de weg. Red Star kwam er maar zelden uit. Aanvaller Arys stond eenzaam in de aanval en kon weinig beginnen tegen vier Beverse spelers. We gingen rusten met een 0-0 stand.

In het begin van de tweede helft ging Beveren nadrukkelijker op zoek naar het verlossende doelpunt en dat kwam er al vrij snel via Romeo Seka. Beveren kreeg opnieuw genoeg kansen om de score te verdubbelen, maar tot grote ontevredenheid van de Beverse supporters wrong men deze kansen vakkundig de nek om. In de laatste tien minuten kreeg de thuisploeg nog drie mooie kansen, maar het geluk was niet met hen. De ingevallen Jurgen Meeusen kreeg nog de mooiste kans, maar scoren lukte niet.  Zo won Beveren verdiend deze Waaslandse derby tegen Red Star. [AN]