Speeldag: 1/16 Finales
Stadion: Albertpark
Charleroi wint aan zee en bekert verder
Giovanny Saelens

Zaterdagavond stond in Oostende de bekerwedstrijd tussen VG Oostende en Sporting Charleroi op het programma. De eersteklasser won nipt na een doelpunt van Orlando.

In de eerste helft kwamen de beste kansen voor VG Oostende. Het schot van Syx werd afgeblokt en Boey, die alleen voor de doelman kwam, mikte onbesuisd over. De enige kans in de eerste helft voor Charleroi kwam er via een schot van Oulmers. Doelman Capelle moest zich strekken om de bal uit zijn doel te houden. De logische ruststand was 0-0.

Charleroi had goede bedoelingen in de tweede helft en begon een tempo hoger te spelen. Varga kreeg de bal niet in doel. Even later kon invaller Christ de bal tot bij Orlando werken en die vergat niet van te scoren.
Charleroi stelde zich tevreden met dat ene doelpunt en speelde de wedstrijd rustig uit. Narayaninnaiken kwam nog alleen voor Lacquait, maar de Franse doelman voorkwam verlengingen. De eindstand was 0-1. Charleroi bekert verder.