Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Freethiel
Moeskroen zonder problemen
Thierry Van Uffelen

Moeskroen heeft zonder veel moeite de halve finales bereikt van de beker van België. Het ging bij Beveren winnen met 0-2, terwijl het thuis 0-0 gelijk speelde.

Beveren kwam het best aan de start. Met na enkele minuten al een kans voor Gervinho, maar zijn schot ging in hoeschop. Even later was er een mooie combinatie Kaïper-Dissa-Gervinho, maar deze keer ging de bal naast. Moeskroen speelde goed mee en kon voldoende druk naar voor brengen om Beveren vast te zetten. Beveren claimde nog een strafschop, maar scheidsrechter Van de Velde ging er niet op in. Slecht verdedigen bij Beveren bracht de bal bij Custovic, hij maakte er 0-1 van. Beveren leek wel van slag, want het kon geen enkele kans meer forceren. Dit terwijl Moeskroen met zijn tweede kans voldoende had om de wedstrijd reeds in de eerste helft te beslissen. Na een korte corner kon Zewlakow (ex-Beveren) vrij binnen koppen. Doelman Verhulst kon in eerst instantie nog mooi redden, maar Custovic was de enige die gevolgd was, 0-2.

Beveren startte aan de tweede helft met de wetenschap drie keer te moeten scoren. Zoals de laatste weken was Beveren te onmondig om kansen te creëren, laat staan af te werken. Het probeerde wel aan te vallen, maar wekte nooit de illusie dat het kon scoren. Moeskroen speelde de wedstrijd slim uit en zit zo bij de laatste vier.

Beveren kan de stunt van twee jaar geleden niet herhalen en zakt nog in een dieper dal. Gans de wedstrijd waren er spreekkoren te horen tegen trainer Dufour, die al enkele weken fel onder vuur ligt. Moeskroen speelt in de halve finale eerst op Charleroi, waarna het thuis eventueel de klus kan klaren.