Speeldag: Ronde 1
Stadion: Prinsenbos
Grimbergen verslaat reeksgenoot
Kevin Vanbuggenhout

Met Grimbergen en Tempo Overijse stonden twee teams uit vierde klasse B tegenover mekaar in de eerste ronde van de Beker van België. Overijse promoveerde vorig seizoen via de eindronde van eerste provinciale naar Bevordering. Carl Van Dessel, vorig seizoen nog reservedoelman in Grimbergen, zat op de bank bij Overijse.

Na vier minuten kwam er een eerste mogelijkheid voor de thuisploeg. Gaudaen passte naar Diomi die met een sleepbeweging zijn verdediger op het verkeerde been zette. Tom Verelst ging goed plat op het lage schot van Diomi. Tempo Overijse was in de eerste helft het dichtst bij een openingstreffer. Brigode ging door op rechts en bracht de bal laag voor doel, Terlaeken kon er echter net niet bij. Toch was het Grimbergen dat het heft in handen nam. Overijse kwam nog nauwelijks aan het doel van Grimbergen. Desalniettemin kon Grimbergen geen open kansen creëren. Verder dan een paar ongevaarlijke pogingen uit de tweede lijn kwam de Abdijploeg niet.

In de tweede helft was het wel opnieuw Grimbergen dat als eerste voor enige dreiging zorgde. Tom Verelst pakte makkelijk het lage schot van Weynants. Het antwoord van Overijse mocht er zijn. Vercarre nam de bal in één tijd op de slof en schoot naast. In de 65ste minuut klom Grimbergen dan toch op voorsprong. Claes kopte een hoekschop van Vanonckelen binnen: 1-0. Drie minuutjes later kreeg Overijse ook zo'n kopkans, maar Van Grootenbruel stond attent te keepen en stopte ook de rebound. Nadien kon Overijse Grimbergen niet meer in verlegenheid brengen. De bezoekers speelden veel te slordig om nog aanspraak te kunnen maken op de gelijkmaker. Hermand ging nog zijn kans, zijn schot werd gepakt door Tom Verelst. Na goed samenspel tussen Diomi en Geoffrey Verelst werd eerstgenoemde foutief gestopt in het strafschopgebied. Cunche kreeg geel en Grimbergen een strafschop. Koen Baudet deelde Overijse de doodsteek toe.

In de eerste helft was Grimbergen baas, maar ontbrak het aan echte kansen. In de tweede helft kon Overijse wel goed standhouden, tot de 1-0 toch viel. Na het openingsdoelpunt kwam Grimbergen nauwelijks nog in de problemen. In de tweede ronde van de Beker treft Grimbergen met Wijgmaal weer een reeksgenoot. Wijgmaal won met 1-5 van Jodoigne en krijgt in de volgende ronde dus Grimbergen over de vloer.

Grimbergen: Van Grootenbruel; Patureau, Claes, Baudet, Hermand; Chokrani(46' Hofman), De Meu, Vanonckelen(84' G.Verelst); Weynants(86' Alleman), Gaudaen, Diomi

Tempo Overijse: T.Verelst; Taelemans, Michiels, Delorge(74' Bresciani), Cunche; Vanhoudt, Brigode, Terlaeken(65' Geurs), Stroobants(61' Ngangue), Van Crombrugge; Vercarre

Doelpunten: 65' Claes 1-0, 89' Baudet 2-0(pen)

Geel: 23' Baudet en Vanhoudt, 88' Cunche