Speeldag: Ronde 1
Stadion: Sportcomplex SKS Herentals
Herentals te zwak voor Berchem Sport
Steven Bologne

Berchem Sport heeft zich moeiteloos weten te plaatsen voor de volgende ronde van de Beker van België. In en tegen derdeprovincialer SKS Herentals werd er gewonnen met 0-4, tegenstander in de tweede ronde wordt reeksgenoot KSV Bornem.

Nog geen volle minuut was weggetikt of Imad Amazou had de eerste kans afgedwongen, vanuit een scherpe hoek trof hij de doelman op zijn weg. Een gedeelte van het terrein had zwaar geleden onder de zware neerslag en voetballen was op dat deel quasi onmogelijk, Wesley Geuens baande zich een weg door al dat vocht, zijn schot werd in hoekschop gekeerd. Op het kwartier was de boomlange middenvelder van Berchem opnieuw aan het kanon, zijn pegel belande deze keer op de paal. De thuisploeg geraakte met moeite over de middenlijn, Berchemdoelman Alan Wolfaert moest in die hele eerste helft werkloos toekijken. Amazou haalde de achterlijn, legde terug op Jürgen Simeons maar die trapte over. Vlak voor de pauze kon Berchem dan toch de score openen. Stefan Delalieux ging een 1-2 aan met Amazou en werkte vervolgens fraai af; 0-1. Sander Yzewijn zag in de slotminuut zijn kopbal nog net voor de lijn gestopt.

Na de pauze kon Berchem op het gunstiger gedeelte van de grasmat zijn aanvallen opzetten en dat leidde al meteen tot een tweede doelpunt. Frederik Janssens maakte de actie en werkte zelf af; 0-2. De doelpuntenmaker lag aan de basis van de volgende actie, Geuens knalde van dichtbij op de doelman. Het bleek slechts uitstel want in diezelfde minuut nog werd Amazou weggestuurd, hij lepelde de bal netjes over de doelman in doel; 0-3. Het schot van de ingevallen Ousmane Sanou werd gekraakt, de inlopende Simeons werd neergetrokken maar een strafschop volgde niet. Berchem bleef de partij controleren, Geuens en Simeons kregen allebei nog een aantal kansjes maar lieten ze onbenut. Halverwege de tweede helft werd Sanou mooi het straatje ingezonden, hij legde breed op Amazou die zijn tweede in doel kon trappen; 0-4. Ook verdediger Robin Jacobs werd nog weggestuurd maar hij stuitte op de thuisgoalie. Herentals geraakte in die tweede helft toch een aantal keer over de middenlijn maar de verdediging van Berchem was zelfverzekerd om de nul op het bord te houden.

Doelpunten: ’41 Delalieux 0-1, ’46 Janssens 0-2, ’50 en ‘69 Amazou 0-3 en 0-4
Geel: Delalieux, Geuens

BERCHEM: Wolfaert, Embrechts, Van Der Heyden, Jacobs, Janssens, Delalieux (’70 Walschaerts), Meire, Simeons (’61 Verfaillie), Geuens, Amazou en Yzewijn (’45 Sanou)