rupRupel Boom
FC Duffel
Datum: 29/07/2007 16:00
Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: Ronde 1
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Boom bibberend naar volgende ronde
Boom bibberend naar volgende ronde
Foto: © SC

Vierdeklasser Rupel Boom stond zondagmiddag op de rand van de uitschakeling in de eerste ronde van de Beker van België. Ondanks het overwicht van de Steenbakkers dwong eersteprovincialer FC Duffel toch nog strafschoppen af. 
 
De partij kwam pas echt op gang in de tweede helft. Frank Magerman opende de score en toen niet veel later Saïd El Harchi hem dat na deed leek Rupel Boom al na een uur spelen zegezeker.  Dat was echter zonder de thuisploeg gerekend dat via Kris Thielemans aansluiting kon vinden. Kort voor het eindsignaal lukte Koen Peeters alsnog de gelijkmaker en zo moesten strafschoppen beslissen over winst en verlies.
 
Tot 3-3 ging het gelijk op, toen Nick Van Der Westerlaeken mistte hing de kwalificatie van Boom nog aan een zijden draadje. Gert Goetelen faalde echter om zijn ploeg op voorsprong te trappen, zijn penalty werd gestopt. El Harchi trapte de laatste strafschop van de reguliere serie binnen, Thielemans kon dat niet en zo bekert Rupel Boom alsnog verder naar de volgende ronde, daarin treft het reeksgenoot Schoten.
 
Doelpunten: ’54 Magerman 1-0, ’62 El Harchi 2-0, ’82 Thielemans en ’90 K. Peeters

Rupel Boom:
Engelborghs, Laevaert, Magerman, El Harchi, Mewis (’77 Aters), Verroken (’59 Hillary), Van Der Westerlaeken, Peytier, Van Cleemput, Poorters, Geets
KFC Duffel: Serbruyns, Van Den Broeck (’69 Van Linden), Jaspers, De Peuter, Janssens, Raymenants (‘ 83 Joosten), Thielemans, Heylen, Stojanovic (’45 Goetelen), Koen Peeters, Raf Peeters

Beker van Belgiƫ