Datum: 17/02/2009 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Schiervelde

Herbeleef Roeselare - Cercle Brugge (Beker van België)

Volg de match tussen Roeselare en Cercle Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Cercle Brugge droomt van een bekerfinale, maar moet dan eerst voorbij Roeselare. Groen-zwart verdedigt op Schiervelde een 1-0 voorsprong. Glen De Boeck laat Oleg Iachtchouk op de bank voor Thomas Buffel.
Opstellingen
Roeselare: Sierens Jurgen, Oliseh Azubuike, Mirvic Damir, Huyghebaert Jeremy, Lazarevic Mladen , Provoost Vincent, Ten Heuvel Arturo, Dequevy Joerie, Perisic Ivan, MacDonald Sherjill, Dissa Mahamadou Mama.
Cercle Brugge: Verbist Bram, Boi Frederik, Viane Denis, Prince Nyoni Vusumuzi, Portier Anthony, De Smet Stijn, Sergeant Tony, Vidarsson Arnar, Serebrennikov Sergiy, Buffel Thomas, Foley Dominic.
1
De eerste helft is afgetrapt.
2
De beker leeft bij de supporters van Cercle Brugge. Het bezoekersvak is goed volgelopen.
3
Eerste aanval van de bezoekers via het duo De Smet-Buffel. De Smet gooit het leer voor doel, maar Buffel kan onvoldoende controleren.
4
Opvallend: bij Cercle geen Gombani en Iachtchouk. Gombani heeft last van een blessure, Iachtchouk zit op de bank ten voordele van Buffel.
7
Roeselare voetbalt goed mee, maar is voorlopig niet gevaarlijk. Een slechte pass van Dissa breekt een aanval van de thuisploeg af.
9

Goal
Doelpunt van Ivan Perisic (Arturo Ten Heuvel)
Cercle is zijn winst uit de heenronde kwijt. Ivan Perisic brengt Roeselare op voorsprong. De Kroaat kopt op een voorzet van Ten Heuvel het leer knap voorbij Verbist.
12
Cercle probeert terug te slaan, maar dwingt voorlopig geen kansen af.
15
Met één doelpuntje ligt de weg naar de halve finale helemaal open voor Cercle Brugge, maar Roeselare is veruit de betere ploeg.
19
Sergaent en Buffel proberen het leer voor doel te krijgen. Roeselare onzet en weert het gevaar.
20
De eerste kans voor de bezoekers. Foley komt net te kort om een voorzet van Boi te deviëren.
28
Roeselare is twee keer dicht bij de 2-0. Verbist moet eerst alles uit de kast halen om een schot van MacDonald uit zijn doel te houden. Een poging van Ten Heuvel gaat naast.
30
Cercle is er na een half uur nog niet in geslaagd om een uitgespeelde kans te creëren. De voorsprong voor Roeselare is oververdiend. Bij deze stand volgen er na 90 minuten verlengingen.
36

Goal
Doelpunt van Sergiy Serebrennikov (Stijn De Smet)
De halve finales zijn weer ver weg voor Roeselare. Serebrennikov kopt een vrije trap van De Smet voorbij Sierens. Roeselare moet nu twee keer scoren om door te stoten.
42
Cercle komt beter in de wedstrijd. Sergaent kan een voorzet van De Smet niet binnenkoppen. Mirvic werkt net op tijd weg.


Scheidsrechter
Rust
Cercle Brugge gaat rusten met een virtueel ticket voor de halve finale. Roeselare starte snedig en kwam al snel verdiend op voorsprong via Perisic. In de slotfase kwam Cercle opzetten en zette Serebrennikov de bordjes op gelijke hoogt. Roeselare moet twee keer scoren als het nog wil verder bekeren.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is afgetrapt.
47
Dennis Van Wijk noch Glen De Boeck hebben een vervanging doorgevoerd.
49
Roeselare heeft de hoop nog niet opgegeven en gaat op zoek naar een doelpunt. Cercle wacht op de counter.
52
En daar is de 2-1 bijna. MacDonald legt het leer klaar voor Dissa, maar de Ivoriaan knalt op Verbist. Cercle komt goed weg.
57
Het wordt moeilijk voor de Rodenbachjongens. Ze hebben nog ruim een half uur voor twee doelpunten, maar Cercle vangt hen goed op.
60
 Gele kaart voor Frederik Boi

62
 Gele kaart voor Stijn De Smet

63
Vervangen Dominic Foley
Ingevallen Rubenilson Kanu


64
Cercle knijpt Roeselare bijna helemaal dood, maar Buffel knalt een voorzet van Boi pal op Jurgen Sierens. Roeselare mag nog dromen.
73
Vervangen Stijn De Smet
Ingevallen Oleg Iachtchouk


73
Vervangen Arturo Ten Heuvel
Ingevallen Gunther Van Handenhoven


80

Goal
Doelpunt van Ivan Perisic (Onbekend Onbekend)
Perisic brengt Roeselare van op de stip terug op gelijke hoogte na een fout van Viane op MacDonald. Een verdiende voorsprong voor Roeselare dat de betere kansen kreeg in de tweede helft.
85
Vervangen Tony Sergeant
Ingevallen Bram Vandenbussche


90
Drie minuten extra.
90+2
 Gele kaart voor Azubuike Oliseh

90+3
Een wanhoopspoging van Mirvic van op de rechterkant. Geen problemen voor Verbist.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.