Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Schiervelde
Serebrennikov maakt gouden treffer
Steurbaut Kersten

Roeselare is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de halve finale van de Beker van België. De Rodenbachjongens wonnen in eigen huis wel van Cercle Brugge, maar Sergiy Serebrennikov bezorgde groen-zwart het belangrijke doelpunt op verplaatsing.

De rode lantaarn uit de Jupiler League speelde een sterke wedstrijd en kwam na negen minuten ook verdiend op voorsprong via een treffer van Ivan Perisic. De Kroaat kopte een voorzet van Arturo Ten Heuvel voorbij Bram Verbist in doel. De 1-0 uit de heenronde was meteen weggeveegd.

Sherjill MacDonald en Ten Heuvel waren nog dicht bij de 2-0, maar Sergiy Serebrennikov zorgde tegen het wedstrijdbeeld in met het hoofd voor de gelijkmaker. Het was de eerste echte kans voor de bezoekers.

Ook na rust was Roeselare de betere van Cercle. Dissa trapte de beste kans op Verbist. Perisic deed met zijn tweede van de avond de hoop bij de thuisploeg weer opleven, maar grote kansen kwamen er niet meer. Cercle gaat met een doelpunt meer op verplaatsing naar de halve finales. Daarin ontmoet het KV Mechelen. (AN)