Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Herman Vanderpoortenstadion (Het Lisp)
Lierse maakt einde aan Mechels sprookje
Steurbaut Kersten

Racing Mechelen is er niet in geslaagd om de goede uitgangspositie uit de heenwedstrijd te verzilveren. De Mechelaars probeerden de boel gesloten te houden, maar werden nog voor rust door Lierse afgestraft.

Lierse voelde zich vorige week op het veld van Racing Mechelen zwaar bekocht na het onterecht afgekeurde doelpunt van Jurgen Cavens en probeerde voor eigen volk de situatie zo snel mogelijk recht te zetten.

Regi Van Acker liet zijn jongens terugplooien en zette met Olivier Claessens slechts één aanvallend ingestelde speler op de grasmat. Racing Mechelen kwam een paar keer goed weg. Michael Clepkens dook goed in de voeten van Cavens en Wahed dreigde twee keer met een knal uit de tweede lijn.

Bij de derde poging was het wel raak voor de Egyptenaar. Cavens legde af en Wahed zwiepte het leer met een krul tegen de netten. Een verraste Clepkens stond aan de grond genageld. Lierse ging meteen op zoek naar een tweede treffer en kreeg die ook van op de stip. Cavens, heerlijk diepgestuurd door Tomasz Radzinski, werd in de zestien gehaakt door Clepkens en zette de elfmeter zelf koeltjes om. Radzinski trapte net voor rust de kans op de 3-0 in het zijnet.

Van Acker toonde in tweede helft meer durf met de inbreng van Callicchio en Elayadi voor Leys en Marcos en Racing toonde een ander gezicht dan voor rust. Groen-wit was veel dreigender tegen een zenuwachtig Lierse, maar toch waren de beste kansen voor de thuisploeg. Ndikumuna vergat tot twee keer toe de wedstrijd te beslissen.

Met twee domme gele kaarten voor handspel gaf de ingevallen Elayadi de kwalificatiekansen van Racing een serieuze knauw. Radzinski velde tien minuten voor tijd met een schuiver in het lege doel het verdict: 3-0. Ndikumana liet in de slotfase een vierde doelpunt liggen. Het bekersprookje van Racing Mechelen is voorbij. De Europese droom van Radzinski komt dichterbij. (AN)