Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Cercle Brugge - KAA Gent (Beker van België)

Volg de match tussen Cercle Brugge en KAA Gent live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

AA Gent en Cercle Brugge gaan in het Koning Boudewijnstadion op zoek naar hun derde eindzege in de Beker van België. AA Gent is na een sterk seizoen en de 6-2-demonstratie tegen Club Brugge torenhoog favoriet. Cercle heeft dan weer het voordeel dat ze wat meer hebben kunnen rusten en zich volledig kon focussen op de bekerfinale.
Cercle Brugge: Verbist Bram, Evens Bernt, Viane Denis, Cornelis Hans, Iachtchouk Oleg, Boi Frederik, Serebrennikov Sergiy, Foley Dominic, Kelhar Dejan, Sergeant Tony, Vossen Jelle.
AA Gent: Jorgacevic Bojan, Suler Marko, Wils Stef, Thijs Bernd, Leye Mbaye, Azofeifa Randall, El Ghanassy Yassine, Thompson Kenny, Coulibaly Elimane, Rosales Roberto, Lepoint Christophe.
1
Cercle Brugge heeft de wedstrijd afgetrapt. Wie mag er straks de Beker van België mee naar huis nemen? Cercle Brugge of AA Gent.
2
De Buffalo's proberen meteen vroeg te storen. Ze willen duidelijk een snel doelpunt maken.
3
De Gentse en Brugse aanhang kunnen het voorlopig nog goed met elkaar vinden. Ze zingen "Al wie niet springt, is FCB", verwijzend naar de gemeenschappelijke rivaal: Club Brugge.
5
De eerste poging van de wedstrijd is er eentje voor AA Gent. Verbist gaat goed plat op een schot van El Ghanassy.
6
Is het bijgeloof of gewoon een modeverschijnsel? Bij Cercle spelen kapitein Denis Viane en Oleg Iachtchouk met groen schoeisel.
9
Ook Cercle komt er een keer goed uit via Iachtchouk en Vossen. Zijn schot wordt afgeblokt, de hoekschop levert niets op voor groen-zwart.
13
De wedstrijd zit voorlopig nog op slot. Beide ploegen willen vooral geen vroege tegentreffer incasseren en beperken de risico's.
15
En plots is Cercle er twee keer binnen de minuut. Eerst trapt Foley over, daarna krijgt ook Vossen zijn schot niet gekadreerd. Zijn poging hobbelt naast.
17
AA Gent krijgt op aangeven van de lijnrechter een vrije trap naast de grote rechthoek. Azofeifa krult de bal in het pak, Coulibaly zet er zijn hoofd tegen, maar mikt naast.
21
Ook aan de zijlijn geet het er voorlopig rustig aan toe. Glen De Boeck en Michel Preud'homme blijven aan hun trainersstoeltje gekluisterd. We herinneren ons wedstrijden waar het er volledig anders aan toe ging.
23
In een zoutloze eerste helft waagt Suler zijn kans vanuit de tweede lijn. De Sloveen is duidelijk geen goalgetter en mikt het leer ver naast.
26
Nog eens opwinding in het Koning Boudewijnstadion en het is zowaar via een verdediger. Kelhar duikt goed op in het vijandig strafschopgebied, maar ziet zijn schot afgeblokt door Thijs.
27
Het momentum is aan Cercle Brugge. Iachtchouk snoept op rechts het leer af en snijdt naar binnen. Foley kan met een gelukje besluiten, maar de Ier is te zenuwachtig en mist volledig zijn schot.
30
Gent komt nog eens in de buurt van Verbist en krijgt een hoekschop. Kunnen de Buffalo's nu iets forceren?
31
Nee, Gent ontbeert het voorlopig aan slagkracht in de zone van de waarheid. Verbist kan probleemloos de hoekschop van Azofeifa plukken.
32
Het ziet er naar uit dat De Boeck zijn eerste wissel moet doorvoeren. Kapitein Viane grijpt naar de lies en doet teken naar de bank dat hij niet verder kan.
33
Vervangen Denis Viane
Ingevallen Anthony Portier

Een domper voor Viane. De Bruggeling moet geblesseerd het veld verlaten en verbijt de emoties. Portier komt hem vervangen.
35

Goal
Doelpunt van Elimane Coulibaly (Onbekend Onbekend)
Gent is bijna de hele eerste helft onzichtbaar, maar komt toch op voorsprong. Coulibaly laat met een harde schuiver Bram Verbist kansloos. Een tweede domper voor Cercle in twee minuten tijd.
36
 Gele kaart voor Yassine El Ghanassy
El Ghanassy geeft een tik aan Evens en gaat het boekje van Allaerts in.
37
En Gent is wakker geschoten na de openingstreffer. El Ghanassy snijdt door het centrum van het veld en ziet zijn schot afwijken op Portier. Verbist gaat bij de hoekschop in de fout, maar zijn misser wordt niet afgestraft.
43
De wedstrijd is opnieuw stilgevallen. Cercle lijkt van slag na de tegentreffer en AA Gent probeert de partij te controleren.
45
Cercle komt er net voor rust nog een keer uit. Cornelis mikt net iets te hoog. Jorgacevic laat begaan.

Scheidsrechter
Rust
AA Gent duikt met een 0-1-voorsprong de kleedkamers in. De Buffalo’s toonden tijdens de eerste helft nochtans een ander gezicht dan tegen Club Brugge en voetbalde amper kansen bij elkeer. Cercle dreigde meer, maar was te zenuwachtig in de zonde van de waarheid. Elimane Coulibaly brak uiteindelijk de ban. Met een harde schuiver liet hij Verbist tien minuten voor rust kansloos.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is op gang gefloten. Kan Cercle nog een vuist maken?
46
Vervangen Frederik Boi
Ingevallen Reynaldo dos Santos Silva

De Boeck heeft tijdens de rust een tweede vervanging doorgevoerd. Hij brengt met Reynaldo voor Boi meer creativiteit in de ploeg.
47
Gent is meteen gevaarlijk na rust. Een voorzet wordt net voor de neus van Leye weggekopt. Cercle komt goed weg.
50
AA Gent heeft het laken naar zich toegetrokken en drukt Cercle even terug voor zijn eigen doel.
51
 Gele kaart voor Christophe Lepoint
Lepoint gaat zwaar door op Cornelis en verdwijnt in het schriftje van Allaerts.
56
El Ghanassy wordt richting Verbist gestuurd. De Belgische Marokkaan krijgt het leer niet tussen de palen.
57
 Gele kaart voor Oleg Iachtchouk

59
Vossen probeert op de verrassing te spelen en verstuurt eeen lobbal richting doel. Jorgacevic heeft het door en tikt de bal net onder de lat weg.
64
Vervangen Tony Sergeant
Ingevallen Lukas Van Eenoo

De Boeck voert zijn derde vervanging door. De jonge Van Eenoo komt voor Sergeant.
71
Vervangen Yassine El Ghanassy
Ingevallen Zlatan Ljubijankic

75
AA Gent is twee keer dicht bij de 0-2. Mbaye Leye mikt eerst nog op Verbist. Een kopbal van Lepoint wordt van de lijn gekeerd.
77
Reynaldo gaat neer in de zestienmeter. Allaerts doet teken dat hij op zijn benen moet blijven staan. Geen strafschop voor Cercle Brugge.
79
 Gele kaart voor Kenny Thompson
Thompson haalt Reynaldo langs achter neer en komt goed weg met een gele kaart.
82
Vervangen Randall Azofeifa
Ingevallen Christophe Grondin

84

Goal
Doelpunt van Mbaye Leye (Onbekend Onbekend)
Mbaye Leye beslist de wedstrijd. Met een lage kopbal zet hij de 0-2 ophet scorebord. De beker gaat naar Gent.