Speeldag: Halve Finales (H)
Stadion: Het Kuipje
Westerlo en Cercle houden elkaar in evenwicht in aantrekkelijke cupmatch
Robby Morren

We hebben een mooie cupmatch gezien met twee ploegen die er vol voor gingen. Dat deze partij eindigde op een 0-0 gelijkspel mag absoluut verbazingwekkend genoemd worden gezien het grote aantal kansen dat beide teams wisten te creëren.

De wedstrijd was een aangenaam kijkstuk voor de supporters die de moeite hadden genomen om af te zakken naar het Kuipje. De eerste helft kende Cercle Brugge een licht overwicht en de betere kansen, de tweede helft was Westerlo de baas en kon de thuisploeg aanspraak maken op een doelpunt.

De wedstrijd barstte na een goed kwartier echt open met een uitstekende mogelijkheid voor Iachtchouk die de bal maar net naast de paal buiten trapte, al snel gevolgd door een waarschuwing van Westerlo waar Paulo Henrique diep werd gestuurd en ook maar net naast besloot. Daarna regende het nog grote en kleinere mogelijkheden langs beide kanten.

Westerlo had op het halfuur een prima mogelijkheid toen een vrije trap van Iakovenko afweek en op het dak van het doel belandde. Vijf minuten later schilderde Cornelis een vrije trap op het hoofd van een bedrijvige Owusu die prima inkopte maar Deelkens bracht redding. Enkele minuten later stond Owusu opnieuw oog in oog met Deelkens maar opnieuw raakte hij niet voorbij de Westerlo-goalie.

Het was Westerlo dat het felst uit de kleedkamer kwam en al onmiddellijk twee uitstekende kansen creëerde. Zo knalde Annab vanop 20 meter maar doelman Verbist kon de bal net via de lat uit de kruising tikken. Onmiddellijk daarna kopte Corstjens een voorzet net naast. Ook Cercle kwam na 55 minuten 2 keer dicht bij de openingstreffer. Eerst kreeg Westerlo de bal niet goed ontzet, even later kwam Owusu een schoentip te kort om de bal van dichtbij binnen te tikken.

Hoewel beide ploegen zich volledig gaven, was het een kwartiertje wachten voor het volgende echte doelgevaar. Paulo Henrique knalde een bal hard nipt voorbij de verste paal buiten.  De grootste kans van de partij was voor Iakovenko die vanop zo’n 7 meter hard op doel knalde maar Bram Verbist redde uitstekend.

Met deze 0-0 is voor beide ploegen alles te herdoen op 6 april. Dan wordt in Brugge beslist wie een ticket verdient voor de finale in het Koning Boudewijnstadion.