Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Edmond Machtensstadion
Thijs en own goal nekken sterke derdeklasser

AA Gent heeft heel wat meer moeite gehad met derdeklasser Woluwe dan vooraf gedacht. Woluwe miste in de eerste helft de kansen om Gent in moeilijkheden te brengen. Thijs kopte de Buffalo's op voorsprong en Bryssinck verraste nog zijn eigen doelman.

AA Gent was op zijn hoede voor derdeklasser WS Woluwe en smeet dus niet alles in de aanval. Gegrond, zo bleek al na een kwartier, want de snelle spitsen van de Brusselaars brachten de Buffalo-verdediging een paar keer serieus in de problemen. Zo werd een doelpunt van Dufoor afgekeurd voor handspel en raakte Macé net niet door de benen van tweede doelman Boeckx

Gent komt goed weg

De vraag werd gesteld wie nu eigenlijk de eersteklasser was en wie derdeklasser. Eigenlijk was Woluwe gewoon de betere ploeg in de eerste helft. Amoah trapte nogal vrij nonchalant van ver los in de winkelhaak, maar werd afgevlagd voor buitenspel. En ook Dufoor en Miceli brachten Gent regelmatig in de problemen. Veel konden de Gentenaren daar niet tegenoverstellen. Het bleef dus 0-0 na een onderhoudende eerste helft waarin vooral de Buffalo's de voetbalgoden mochten danken dat ze nog niet op achterstand stonden.

Opwinding genoeg, maar het zout ontbrak. Doelpunten wilden de talrijk opgekomen Woluwe-supporters zien. De sfeer zat er goed in en een goal van de thuisploeg, daar was het waar heel het Fallonstadion op zat te wachten. Een goal die viel er na twintig minuten in de tweede helft, maar niet voor de Brusselaars.

Het was Gent dat zijn tweede echte kans van de avond verzilverde. Een beetje opzichtig gingen de Buffalo's op zoek naar een vrijschop en kregen die ook. Thijs zette zich achter het leer en borstelde het ding knap over de muur en in de kruising.

Jammer, 0-2 op het einde

De veer was gebroken bij de Brusselaars en Gent begon de zoektocht naar een tweede doelpunt. Toch was het nog steeds opletten voor de opflakkeringen van de thuisploeg. Al was Grondin al snel dicht bij de 0-2, maar miste hij met op (figuurlijk) haartje. En ook Ulens was er kort bij, maar met veel risico trapte hij hoog over.

Woluwe had bij deze stand nog alle kans op een stunt in het Ottenstadion, maar in de slotfase volgde het spreekwoordelijke deksel op de neus toen Bryssinck zijn eigen doelman verraste en Gent met een onverdiende 0-2 uit Brussel mocht vertrekken.@