Herbeleef Beerschot AC - KV Kortrijk (Beker van België)

Volg de match tussen Beerschot AC en KV Kortrijk live, samen met vele andere supporters.

Beerschot AC: Pacovski Tomislav, Wuytens Dries, De Decker Wim, Mikulic Tomislaw, Malul Dor, Van Der Heyden Peter, Nyoni Vuzi, MacDonald Sherjill, Ozturk Alpaslan, Losada Hernan, Dayan Roy.
Kortrijk: Keet Darren, Vandenbroeck David, N'Diaye Ismaïla, Veselinovic Dalibor , Nfor Ernest, Oussalah Mustapha, Mulemo Landry, De Mets Gertjan, Dejaegere Brecht, Capon Brecht, Zukanovic Ervin .
1
De wedstrijd is begonnen.
4
De eerste dreiging komt van Kortrijk. Een voorzet van Oussalah wordt in hoekschop gekopt.
6
 Gele kaart voor Peter Van Der Heyden

7
Pacovski plukt een kopbal van Zukanovic uit de lucht.
9

Goal
Doelpunt van Roy Dayan (Vuza Prince Nyoni)
Beerschot klimt al heel snel op voorsprong en dat is uiteraard het ideale scenario voor de wedstrijd. De Antwerpse club heeft nog één doelpunt nodig om minstens verlengingen af te dwingen. Het is Dayan die vrijgespeeld wordt en heel beheerst afwerkt.
11
Beerschot lijkt wel ontketend. Nu weer een goeie kans voor MacDonald, maar Darren Keet redt Kortrijk.
15
Het is een zeer leuk openingskwartier. Kortrijk wordt verplicht om regelmatig de neus aan het venster te steken, want bij 2-0 is het de bonus uit de heenwedstrijd kwijt. Nu kopt Van der Heyden een voorzet in hoekschop.
16
 Gele kaart voor Brecht Dejaegere
Dejaeghere krijgt geel na een zware overtreding.
17
Een schot van N'Diaye wordt gepakt door Pacovski.
24
Een kopbal van N'Diaye wordt makkelijk gered door Pacovski. Kortrijk toont intussen meer aanvalslust en heeft het evenwicht duidelijk hersteld.
26
Pacovski bokst een gevaarlijke vrije trap van Nfor uit het strafschopgebied.
29
Brecht Capon gaat neer in het strafschopgebied. De Kortrijk-fans schreeuwen om een penalty, maar Nzolo ziet er niet echt een overtreding in.
31
Kortrijk-trainer Hein Vanhaezebrouck heeft flink geroteerd. In vergelijking met de wedstrijd van zaterdag tegen Sint-Truiden staan er liefst zeven nieuwe namen in het elftal. Hopelijk voor Vanhaezebrouck hoeft hij zich dit na de wedstrijd niet te beklagen.
36
De situatie blijft ongewijzigd. Beerschot moet nog steeds minstens één keer scoren om op z'n minst verlengingen uit de brand te slepen. Bij een doelpunt van Kortrijk moet de thuisploeg opnieuw drie keer scoren.
37
N'Diaye kopt niet goed op een voorzet van Nfor. De bal gaat dan ook ver naast.
42
We naderen de rust. Er gebeurt nog nauwelijks wat op het Kiel. Het lijkt wel of de spelers ook wachten op het rustsignaal.
43
 Gele kaart voor Tomislav Pacovski

43
 Rode kaart voor Dor Malul
Malul Dor gaat met een gestrekt been in op Oussalah. Hij lijkt ook wel de bal mee te hebben, maar scheidsrechter Nzolo geeft toch meteen de rode kaart. Beerschot moet met tien verder.
45
Een vrije trap van Nfor wijkt af in hoekschop.

Scheidsrechter
Rust
Beerschot gaat met een voorsprong rusten, maar verliest Malul Dor moest wel met rood van het veld. Daardoor staat de thuisploeg met tien man.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft is begonnen.
46
Vervangen Brecht Dejaegere
Ingevallen Pablo Chavarria

49
De eerste kans na de rust is voor Beerschot. Losada legt terug tot bij Dayan, maar die besluit naast. Hier zat meer in voor de thuisploeg.
55

Goal
Doelpunt van Tomislaw Mikulic (Onbekend Onbekend)
Zelfs met tien klimt eerschot op een dubbele voorsprong. Bij Kortrijk krijgen ze de bal niet weg. Eerst wordt een poging van Dayan nog van de lijn gekeerd door Nfor, maar Mikulic is goed gevolgd om in de rebound binnen te tikken.
59
Er zijn amper 3.300 toeschouwers komen opdagen.
61
Vervangen Peter Van Der Heyden
Ingevallen Roni Porokara

62
 Gele kaart voor Vuza Prince Nyoni

63
Veselinovic met een goeie kans, maar hij trapt half naast de bal.
64
Dayan krijgt de bal van MacDonald, maar trapt hoog over.
65
Veselinovic mist alweer zijn schot volledig. Het lijkt wel of hij met tegenzin speelt!
68
Beerschot moet nu nog twee keer scoren met tien man. Dat wordt moeilijk.
68

Goal
Doelpunt van Dalibor Veselinovic (Ernest Nfor)
Kortrijk komt terug tot 2-1. Veselinovic schuift het leer voorbij Pacovski na een goeie voorzet van Nfor. Veselinovic stond wel helemaal vrij. Bij deze stand is Kortrijk weer geplaatst.
71
De potjes van de Beerschot-spelers koken over.
72
Mulemo heeft zich geblesseerd en moet naar de kant.
72
 Gele kaart voor Darren Keet

73
Vervangen Landry Mulemo
Ingevallen Steeven Joseph-Monrose

75
Losada probeert het met een lob, maar de bal belandt naast.
79
Een schotje van Nfor wordt gepakt door Pacovski. De veer lijkt toch wat gebroken bij de thuisploeg.
82
Beerschot heeft nog acht minuten plus wat extra tijd voor twee doelpunten. Het wordt zeer lastig voor de ploeg van Jacky Mathijssen, dat met z'n tienen ook geen vuist meer kan maken.
85
Porokara laat dé kans op de 3-1 liggen. Doelman Keet nog met en prima redding. Zo had het nog even spannend kunnen worden.