Datum: 18/01/2012 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Veselinovic trapt Kortrijk naar halve finale
Robby Morren
Robby Morren
| 0 reacties
Veselinovic trapt Kortrijk naar halve finale
Foto: © SC

KV Kortrijk heeft zijn ticket voor de halve finale van de Beker van België op zak. Een doelpunt van Veselinovic volstond voor de kwalificatie.

Robby Morren in Antwerpen

Kortrijk kende geen makkelijke avond op het Kiel maar dankzij de goede 2-0 uitgangspositie uit de heenwedstrijd volstond één goal. Hein Vanhaezebrouck gooide zijn elftal volledig om: in vergelijking met de wedstrijd tegen STVV bracht hij liefst 7 nieuwe spelers aan de aftrap. Toch kende Kortrijk sterke openingsminuten en zorgde het via de flanken al onmiddellijk voor dreiging. De bezoekende supporters zongen enthousiast maar wie dacht dat het een avondwandeling zou worden voor Kortrijk had het helemaal mis. Al na amper 10 minuten laaide de hoop voor Beerschot op toen Dayan de bal mee kreeg van Nyoni en perfect in de rechterbenedenhoek voorbij doelman Keet plaatste.

Rode kaart Malul
Kortrijk had wel het meeste balbezit maar kon dit, net zoals afgelopen zaterdag in Sint-Truiden, niet omzetten in uitgespeelde kansen. Capon ging nog neer in de zestien maar de ref reageerde niet en pogingen van N'Diaye draaiden op niets uit. Scheidsrechter Nzolo haalde zich kort voor rust wel de woede van het publiek op de hals toen hij een rode kaart trok voor Malul die vervaarlijk inging op Oussalah. Misschien was geel hier een betere beslissing geweest.

Boeiende tweede helft
De thuisploeg liet zich echter niet uit zijn lood slaan en slaagde er al snel in om de 2-0 op het scorebord te zetten na wat geharrewar voor doel. Nfor kon een schot van Dayan nog met het hoofd van de lijn keren maar Mikulic stond op de juiste plaats en deed de netten trillen. Even ontplofte het Kiel maar de vreugde was van korte duur want Veselinovic, die eerder nog half naast de bal trapte, kon een voorzet aan de tweede paal eenvoudig binnentikken waar hij werd vrijgelaten door Mikulic.

Wat volgde was een aaneenschakeling van spelonderbrekingen: de bezoekers gingen voortdurend tegen de grasmat en ref Nzolo legde het spel telkens stil tot frustratie van de thuisploeg. Beerschot toonde een groot strijdershart en perste er alles uit om een slotoffensief op te zetten maar doelman Keet had een knappe redding in huis toen Porokara alleen voor hem kwam opdagen. Kortrijk wint over de twee wedstrijden gezien met 4-3 en speelt de halve finale voor de tweede keer in de clubgeschiedenis de halve finale van de beker.

Herbeleef Beerschot AC - KV Kortrijk

Vooraf

Beker van België

 Kwart Finales (T)