Speeldag: Kwart Finales (T)
Stadion: Gemeentelijk Parkstadion Boom
Draken beëindigen bekeravontuur derdeklasser
Thomas De Block

Rupel Boom heeft de 3-1 uit de heenmatch niet kunnen rechtzetten. Een vroege goal boorde al hun hoop de grond in. Het kon in de slotfase een gelijkspel uit brand slepen waardoor Rupel Boom met opgeheven hoofd de bekercampagne konden verlaten.

Johan Walckiers in Boom

Rupel Boom moest thuis een 3-1 uit de heenmatch ophalen, maar het was wel Bergen dat de beste start kende met twee goede kansen voor Ibou, maar de Henegouwse spits deponeerde ze beide naast de kooi van Smet. Maar Rupel Boom had wel de beste via Beyens. Nadat de linksmidden zich door heel de verdediging werkte, weigerde hij zelf zijn kans te gaan en legde nog terug voor Kocaslan. En weg was de kans.

Het zou hen zuur opbreken, want twee minuten later was het aan de andere kant wel raak. Ibou miste geen derde keer en kopte vrij makkelijk binnen aan de eerste paal. Daarmee mocht Rupel Boom een vervolg van zijn bekercampagne al na tien minuten opzij zetten. Er moest immers drie maal gescoord worden enkel om verlengingen af te dwingen.

Het maakte dat Rupel Boom zonder complexen ging voetballen en er daardoor nog een aangename match van kon maken. Zo streelde een schot van Ventose de dwarsligger, schoot De Smedt op Werner en had Beyens toch enkele mooie acties in huis, maar allemaal zonder succes. Het spel ging op en af en ook Perbet kon zich met een krul gevaarlijk maken. Voor Bergen was de buit zo goed als binnen en het liet het balbezit dan ook aan de thuisploeg.

Maar een eergierige spits als Jérémy Perbet wil altijd wel een doelpuntje meepikken. De tweede helft was vijf minuten oud als de aanvaller van buiten de zestien tegen de netten lepelde. Rupel Boom had zijn best gedaan, maar zag tegen de seizoensrevelatie van eerste klasse een einde komen aan zijn bekeravontuur.

Kocaslan had nog een paar goeie kopballen in huis, maar het was wachten tot Lepicier in de zestien Van Der Westerlaken onderuit haalde tot Rupel Boom zijn verdiende treffer kreeg. Pellegritti zette in de slotfase de penalty feilloos om. Daarmee kreeg de thuisploeg zijn eerredder en helemaal op het einde sleepte Beyens zelfs nog een gelijkspel uit de brand voor de Rupeljongens. Een succesverhaal werd dus met een positieve noot afgesloten. In elke wedstrijd tegen een eersteklasser wist de derdeklasser immers te scoren.