berBergen
rupRupel Boom
Datum: 21/12/2011 20:30
Competitie: Beker van België
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Stade Charles Tondreau
Perbet ook te sterk voor Rupel Boom
Perbet ook te sterk voor Rupel Boom
Foto: © SC

Rupel Boom lijkt eindelijk zijn meerdere te hebben gevonden. Na OHL en Anderlecht kregen de Antwerpenaren te maken met een team dat Perbet in zijn rangen heeft. De Fransman legde er weer twee netjes binnen. Ibou zorgde voor de 3-0. In de slotfase scoorde De Smedt de goal van (het beetje) hoop.

Johan Walckiers in Bergen

Denis Van Wijk nam absoluut geen risico's tegen Rupel Boom. Terwijl Anderlecht nog met elf invallers het veld opkwam, stuurde de Bergen-coach zijn volledige basiself de wei in tegen de stuntploeg.

Niet dat het allemaal veel zoden aan de dijk bracht, want in het eerste halfuur noteerden we exact... nul kansen. Of het moet zijn dat de zwakke vrije trappen van de Henegouwers als kans aanzien konden worden, of de even zwakke trap van Van Der Westerlaken op counter waar Werner niet het minste probleem mee had. Rupel Boom probeerde het vooral op de counter met de snelle Mertens, maar die kreeg te weinig personeel mee de frontlinie ingestuurd.

Dan toch weer Perbet
Bergen kreeg voor één keer alle druk op de eigen rug en leek daar aanvankelijk moeilijk mee om te kunnen. De acties van Zola liepen veelal spaak op de stugge verdediging en Perbet had constant twee mannetjes om zich heen. Eén keer kon hij zijn bewakers afschudden en door de buitenspelval glippen, maar voor de topschutter in eerste was dat genoeg om de bal over Smet te lobben. De thuisploeg mocht dus wel met een voorsprong de rust in.

Bergen ging in de tweede helft op zoek naar een geruststellende tweede treffer en doelman Smet moest nog een paar keer goed tussenbeide komen. Als hij dan toch geklopt was, kreeg hij wat hulp van zijn verdedigers. Zo moest rechtsachter Pietermaat een goede voorzet van Bourabia onschadelijk maken.

Perbet blijft hoofdrol spelen
Het kon niet blijven duren en weer was het Perbet die de genadeslag mocht uitdelen. Randje buitenspel (of net erover) kreeg hij de bal toegespeeld door Ibou, schudde twee man af en via doelman Smet ging het leer in doel. En het werd erger voor Rupel Boom, want even later revancheerde Poorters zich langs achter op Perbet wat hem direct rood opleverde. Die had met al zijn eersteklasse-ervaring beter moeten weten.

De moed zakte het Antwerpse bezoek in de schoenen en Bergen probeerde de terugmatch volledig overbodig te maken. En met Kerstmis in aantocht kregen ze ook wat ze wensten. Perbet kroop deze keer in de rol van aangever. Ibou zag zijn mislukt schot hobbelend en tergend langzaam de doellijn overschrijden.

Bergen had de touwtjes helemaal in handen en had nog verschillende keren kunnen scoren via Timmermans en Bourabia. In de allerlaatste seconden scoorde De Smedt echter nog het doelpunt van de hoop. De Draken zitten echter met anderhalf been in de halve finale van de Beker van België. Het zou voor de tweede keer in hun bestaan zijn dat ze die bereiken. Rupel Boom trok zich vooral op aan de treffer in de slotfase.

Herbeleef Bergen - Rupel Boom

Vooraf

Beker van België

 Kwart Finales (H)