andAnderlecht
cerCercle Brugge
Datum: 23/01/2010 20:00
Competitie: Beker van Belgiƫ
Speeldag: Kwart Finales (H)
Stadion: Lotto Park
Anderlecht met nipte voorsprong naar Brugge
Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Anderlecht met nipte voorsprong naar Brugge
Foto: © SC

Anderlecht zal nog flink moeten werken, wil het dit seizoen de halve finale van de Cofidis Cup bereiken. Paars-wit haalde thuis tegen Cercle Brugge een magere 2-1-uitgangspositie.

Na nauwelijks drie minuten stond het al 1-0. Sergeant haalde domweg Kanu neer in de zestien, Boussoufa zette de bijhorende penalty om. Nadien wist Anderlecht zijn voorsprong te rechtvaardigen. Paars-wit had het spel in handen, al was het voetbal al bij al vrij matig. Toch kregen Legear en De Sutter nog aardige kansen op de 2-0.

Na de rust liet Anderlecht zich helemaal in slaap wiegen. Dat leidde uiteindelijk tot de verrassende gelijkmaker van Cercle. Vossen trapte de bal goed tot bij Bozovic, die perfect afwerkte. Meteen daarna kreeg Vossen zelf de kans om zijn team op voorsprong te brengen, maar de aanvaller miste knullig.

Uiteindelijk leverde een slotoffensief Anderlecht toch nog de zege op. Verbist kwam net te kort om een voorzet van Boussoufa goed te pakken, Kouyaté had maar binnen te koppen. 2-1, een weinig geruststellende voorsprong voor de terugwedstrijd dinsdag in het Jan Breydelstadion.
Herbeleef Anderlecht - Cercle Brugge

Beker van Belgiƫ

 Kwart Finales (H)