FC Lebbeke
Robur
Datum: 24/01/2009 20:00
Competitie: Oost-Vlaanderen (2C)
Speeldag: Speeldag 20
Rapide Lebbeke wint derby van Robur Moerzeke
Gentil Dossche
| 0 reacties
Rapide Lebbeke wint derby van Robur Moerzeke
Foto: © SC

Dat de ploeg die eerst scoorde ook veel kans maakte op de punten was al vrij vroeg duidelijk. Van enig verschil in de rangschikking was op het terrein niets te merken.

Rapide zette onmiddellijk de bezoekende verdediging onder druk maar de eerste mooie kans was voor Robur. Jonas Cattrysse kopte een scherpe voorzet van Kim Smet over (15’). Aan de overzijde deed Jurgen Delcour hetzelfde op een voorzet van Siemen Verhaegen (20’). Toen Kenny Smet te kort terugspeelde kon Wim Laureys gepast uitkomen (21’). Koen Mathijs moest met beide vuisten wegwerken boven het hoofd van J. Catrysse (28’). Yannick Van Driessche liftte het leder een metertje naast (41’). Kevin Scheerlinckx stuurde Lendert Putteman diep. De bezoekende goalie had een knappe save in huis (41’). Ook op een vlam van Bart Van Damme gaf Laureys geen krimp (42’).
 
De technisch sterkere bezoekers zochten de openingstreffer en Rapide loerde op de counter. Van Driessche vlamde naast en Mathijs was attent op een vrije trap van Daniel Romero (52’). Van Damme knalde een voorzet in één tijd over (59’). Putteman knokte zich door het hart van de bezoekende defensie en Jurgen Delcour werkte koel af. Robur was aangeslagen en ging te overhaast te werk. Mathijs was bij de zaak op een knappe omhaal van Kenny Smet (81’). Even later kopte Pieter Cattrysse een vrijschop van Romero over. Ook een kopbal van Ben Dupont ging buiten het doelhout (89’).
 
Rapide Lebbeke: Mathijs, K. Scheerlinckx, Van Brempt (79’ Maes), J. Verhaegen, K. Baetens, J. Scheerlinckx, Putteman, D. Vandriessche (86’ Baert), Delcour, Van Damme, S. Verhaegen. Res: M. Mannaerts, B. Mannaert
 
Robur Moerzeke: W. Laureys, Stobbelaers, Romero, Poppe, Van Hecke, Kim Smet (79’ De Graeve), G. Laureys, J. Cattrysse (70’ Dupont), P. Cattrysse, Kenny Smet, Van Driessche. Res: Verschelden, Weyn
 
Doelpunt: 64’ Delcour 1-0
 
Gele kaarten: S. Verhaegen, J. Verhaegen, Maes; J. Cattrysse