gntKAA Gent
cluClub Brugge
Datum: 02/04/2011 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jules Ottenstadion

Herbeleef KAA Gent - Club Brugge (Play-off 1)

Volg de match tussen KAA Gent en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Na een woelige week trappen AA Gent en Club Brugge Play-off 1 dan toch op gang. De Gentenaars beginnen met een bonus van twee punten op de aartsrivalen uit Brugge. Beide teams missen wel enkele sterkhouders. De Play-offs gaan van start met een onvervalste topper tussen AA Gent en Club Brugge. Gentcoach Francky Dury moet het stellen zonder de geblesseerde sterkhouders Bojan Jorgacevic en Bernd Thijs. Ook Matija Skarabot, Roy Myrie en Christophe Lepoint liggen in de lappenmand. Bij de bezoekers heeft Adrie Koster ook af te rekenen met enkele geblesseerden. Ronald Vargas zal dit seizoen niet meer in actie komen en daarnaast ontbreken ook Karel Geraerts en Junior Diaz. Nabil Dirar verschijnt aan de aftrap.
Opstellingen
AA Gent: Boeckx Frank, Suler Marko, Smolders Tim, Jørgensen Jesper, El Ghanassy Yassine, Arzo Amposta César, Coulibaly Elimane, Soumahoro Yaya, Pereira Wallace Fernando, Ljubijankic Zlatan, Grondin Christophe.
Club Brugge: Coosemans Colin, Van Der Heyden Peter, Dirar Nabil, Blondel Jonathan, Hoefkens Carl, Akpala Joseph, Simaeys Jeroen, Donk Ryan, Van Gijseghem Daan, Odjidja-Ofoe Vadis, Perisic Ivan.
12

Goal
Doelpunt van Elimane Coulibaly (Onbekend Onbekend)
Coulibaly knikt een hoekschop binnen. Gent staat verdiend op voorsprong. Club weet niet van welk hout pijlen maken.
20
 Rode kaart voor Yaya Soumahoro
Gent krijgt geen strafschop na een fout op Soumahoro. De Gentspits krijgt het aan de stok met Donk waarna de assistent vlagt. Bultynck geeft Soumahoro rood.
25
 Gele kaart voor Nabil Dirar
Het spel zit weer op de wagen met Dirar. De Clubmiddenvelder reageert nogal fel omdat hij vindt dat hij op de hiel werd aangetrapt. Odjidja en Perisic moeten hun ploegmakker kalmeren.
28
Dirar krijgt heel het Gentse publiek over zich heen. Als hij een hoekschop wil trappen, wordt hij zelfs bekogeld. Ref Bultynck laat omroepen dat het gedaan moet zijn met het gooien van voorwerpen.
30
Na een mooie inspanning van Perisic komt Odjidja in balbezit. De Clubmiddenvelder gaat voorbij Smolders en trapt dan overhoeks naast het doel van Boeckx.
33
Na een fout op Dirar krijgt Club een vrijschop. Perisic loopt zich goed vrij, maar trapt in één tijd over. Hier zat meer in voor de bezoekers.
37
Oh la la, wat een kans voor Gent. El Ghanassy zet de Clubverdediging te kijken en stuurt Ljubijankic alleen op Coosemans af. De Sloveen stift de bal over de uitkomende Clubdoelman, maar ook over het doel. Dit had de 2-0 moeten zijn.
38
Wereldreflex van Coosemans. Donk verspeelt knullig de bal aan Coulibaly die meteen richting doel trapt. De jonge bezoekende doelman tovert een reflex van jewelste uit zijn handschoenen en houdt Club in de match.
39
 Gele kaart voor Jeroen Simaeys

40
 Gele kaart voor Jesper Jørgensen
Jorgensen wil de bal niet lossen op het moment dat Club een vrijschop krijgt. Perisic wil die op een nogal hardhandige manier afnemen. Beide kemphanen krijgen geel onder de neus geduwd.
40
 Gele kaart voor Ivan Perisic

42
Vervangen Jeroen Simaeys
Ingevallen Wilfried Dalmat

Verstomming in het Ottenstadion. Enkele minuten voor de rust haalt Koster een verbouwereerde Simaeys naar de kant.
44
 Gele kaart voor Jonathan Blondel
Blondel gaat nogal fel door op een Gentspeler en krijgt ook geel.
45
Eindelijk nog eens sportief nieuws. El Ghanassy dolt met de bezoekende verdedigers en trapt dan niet zo ver naast.


Scheidsrechter
Rust
Gent trekt met een krappe voorsprong de rust in. De Buffalo's grepen Club meteen bij de keel en dat resulteerde in een snelle openingsgoal van Coulibaly. Toen Soumahoro nogal wild om zich heen schopte na een niet-gefloten strafschop, mocht de Ivoriaan gaan douchen van ref Bultynck. De gemoederen raakten verhit en wat volgde had nog weinig met voetbal te maken. Het regende plots gele kaarten. Club zal het in de tweede periode verstandiger moeten aanpakken, willen ze iets meegraaien uit het Ottenstadion.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Akpala en Perisic trappen de tweede helft op gang.
51
Dalmat schudt een goede voorzet uit zijn schoenen. Dirar kopt richting doel, maar zet zich daarbij af op een Gentse verdediger en wordt teruggefloten.
52

Goal
Doelpunt van Wilfried Dalmat (Joseph Akpala)
De bordjes hangen in evenwicht. Dalmat mag alleen op Boeckx afgaan en schuift het leer mooi in de hoek binnen.
53
 Gele kaart voor Peter Van Der Heyden

53
Vervangen Christophe Grondin
Ingevallen Stef Wils


55
El Ghanassy legt de bal terug tot bij Smolders die zijn schot kraakt.
57
Dalmat heeft het doel geroken. De Franse Clubmiddenvelder pegelt de bal een metertje naast het Gentse doel.
60
Club countert gevat. Dirar bereikt Akpala, maar de Nigeriaan kan onvoldoende richting aan zijn kopbal geven.
61
 Gele kaart voor Ryan Donk
Met Donk gaat een zesde Bruggeling het boekje van Bultynck in.
65
Oh la la, wat een kans voor Club. Op een lange bal van Odjidja gaan Boeckx en Suler aan het klungelen. Perisic heeft het leer maar binnen te koppen in een leeg doel, maar slaagt er nog in om naast te besluiten.
68
Een voorzet-schot van Dalmat waait voorlangs. Club krijgt wel een hoekschop.
70
Club speelt met zijn geluk. Nu mag Akpala alleen op doel afgaan. De Nigeriaan besluit zwak met links naast. Ook hier zat veel meer in.
72
Gent versiert ook nog eens een kans. El Ghanassy met een ideale pass op Coulibaly, maar die verslikt zich in het leer. De bal hobbelt in hoekschop.
73
Vervangen Joseph Akpala
Ingevallen Dorge Kouemaha


74
Man man man. Dit keer ontsnapt Club aan een achterstand. El Ghanassy loopt Hoefkens eraf en trapt dan vanuit een scherpe hoek op doel. De bal scheert de paal.
76
Het gaat nu snel over en weer. Nu trapt Kouemaha op de paal en ontsnapt Gent aan een achterstand. De tweede helft is voetballend veel boeiender dan de eerste. De rust is weergekeerd op het terrein en dat komt het voetbal alleen maar ten goede.
79
 Gele kaart voor Wilfried Dalmat
Dalmat laat zijn arm hangen en daarmee is de zevende Bruggeling geboekt. De Fransman mist net al Simaeys de topper tegen Anderlecht.
79
Vervangen Zlatan Ljubijankic
Ingevallen Ibrahima Conte


81
Ongelofelijk. Na balverlies bij Club lijkt Coulibaly te gaan scoren. De Gentspits legt het leer nog af voor Conte die onder Coosemans trapt. Donk staat echter op de goede plek en kan het leer rustig ontzetten.
83
Gent claimt weer een strafschop na een stevig duel tussen Odjidja en Coulibaly. Weer wil Bultynck er niet op ingaan.
87
Boeckx heeft nog een goede parade in huis op een schot van Kouemaha.
90
Smolders leek te scoren, maar de bal ging naast. De Gentspeler stond trouwens ook buitenspel.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.