Stadion: Lotto Park

Herbeleef Anderlecht - KRC Genk (Play-off 1)

Volg de match tussen Anderlecht en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Voor Anderlecht is het vanavond van moeten tegen Genk. De supporters eisen niets minder dan een overwinning. Ook Genk is op zoek naar eerherstel na de late nederlaag vorige week tegen Standard. Volg het hier fase per fase mee...
Anderlecht: Proto Silvio, Mazuch Ondrej, Biglia Lucas, Lecjaks Jan, Kanu , Legear Jonathan, Lukaku Romelu, Kljestan Sacha, Juhasz Roland, Gillet Guillaume, Veselinovic Dalibor .
Racing Genk: Courtois Thibault, Joneleit Torben, Matoukou Eric, Tözser Daniel, Vossen Jelle, Vanden Borre Anthony, De Bruyne Kevin, Anele Ngongca, Buffel Thomas, Nwanganga Kennedy, Pudil Daniel.
1
Scheidsrechter van dienst, Joeri Van de Velde, fluit de wedstrijd in het Astridpark op gang.
2
De Anderlecht-supporters brachten grote spandoeken mee waarop duidelijk hun liefde voor de club staat. Aan de vechtlust van de fans zal het vanavond niet liggen.
4

Goal
Doelpunt van Dalibor Veselinovic (Rubenilson Kanu)
Kanu zet voor vanop links, Veselinovic stond op de juiste plaats en kopt de bal voorbij Courtois.
8
Genk weet niet goed wat te doen tegen de sterk begonnen thuisploeg.
11
Genk kan een eerste keer voor een klein gevaar zorgen. Biglia was er als de kippen bij om het schot van Vossen af te blokken.
15
In het eerste kwartier was het voornamelijk Anderlecht die druk uitoefende.
17
Opnieuw een grote kans voor paars-wit. Lukaku kopt op de paal.
20
Courtois moet serieus uit zijn pijp komen om de 2-0 te verhinderen. Deze keer was Kanu dicht in de buurt om de score te verdubbelen.
23
Kanu blijft na een trap in de edele delen even op de grasmat liggen.
25
De bal passeert veel stations. Lukaku en Veselinovic spelen daarin de hoofdrol. Legear besluit uiteindelijk naast.
30
Het mag een wonder heten dat Genk nog geen tweede doelpunt binnenkreeg.
33
Genk krijgt de kans om gelijk te maken. Vanden Borre speelt in op Buffel maar die kwam Proto tegen.
37
Vanden Borre claimt een strafschop nadat hij tegen een tegenstander liep, maar krijgt die terecht niet.

Scheidsrechter
Rust
Anderlecht domineerde in de eerste helft. Met een vroeg doelpunt van Veselinovic staat de thuisploeg op voorsprong tijdens de rust. Kan Genk zich herpakken in de tweede periode en voor meer dreiging zorgen?

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
De tweede helft gaat van start zonder wissels.
48
Genk probeert wel maar komt er niet goed uit. In ieder geval beginnen de Limburgers offensief aan de tweede helft.
50
Vossen is door zijn enkel gezakt bij het voorzetten.
54
Anderlecht is momenteel heer en meester, een tweede doelpunt hangt in de lucht na pogingen van Lukaku, Veselinovic en Kljestan.
57
Tözser neemt een vrije trap na een fout op Vossen. De bal gaat naast de muur en naast het doel van Proto.

61
Barda krijgt het al meteen aan de stok met scheidsrechter Van de Velde. De invaller kan zich maar beter koest houden.
63
Lukaku mist opnieuw een enorme kans om de voorsprong te verdubbelen. Zijn schot zwaait ver af.
66
De maker van het eerste doelpunt, Veselinovic, trapt in het zijnet van Genk.
69
 Gele kaart voor Ngongca Anele

73
Anderlecht heeft de wedstrijd onder controle. Kan paars-wit de eerste drie punten sprokkelen in PO1?
75
Vervangen Rubenilson Kanu
Ingevallen Cristophe Diandy

79

Goal
Doelpunt van Romelu Lukaku (Onbekend Onbekend)
Lukaku profiteert van de Genkse verdediging die een hoekschop niet wegwerkt.
80
Het zat er al de hele wedstrijd aan te komen, pas tien minuten voor tijd zorgt Lukaku dan ook voor het effectieve doelpunt. Met deze stand neemt Anderlecht opnieuw de leiderspositie in PO1 over van Genk.