Stadion: Jules Ottenstadion

Herbeleef KAA Gent - Standard (Play-off 1)

Volg de match tussen KAA Gent en Standard live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

AA Gent krijgt zaterdagavond bezoek van de ploeg in vorm: Standard. De Rouches pakten 6 op 6 tegen Anderlecht en Genk. De Buffalo’s raapten slechts twee punten door de gelijke spelen tegen Club Brugge en Lokeren. Volg de wedstrijd hier fase per fase mee.
AA Gent: Boeckx Frank, Suler Marko, Thijs Bernd, Jørgensen Jesper, El Ghanassy Yassine, Arzo Amposta César, Coulibaly Elimane, Pereira Wallace Fernando, Conte Ibrahima, Ljubijankic Zlatan, Grondin Christophe.
Standard: Bolat Sinan, Opare Daniel, Tchite Mohammed, Carcela-Gonzalez Mehdi, Nong Aloys, Pocognoli Sebastien, Mangala Eliaquim, Kanu , Witsel Axel, Camara Pape, Van Damme Jelle.
1
Gumienny fluit de wedstrijd op gang. De bezoekende Rouches zijn talrijk afgezakt naar het Jules Ottenstadion.
2
Eerste hoekschop van de wedstrijd is voor Gent. Ljubijankic maakt een trekfout dus de bal is voor Bolat.
3

Goal
Doelpunt van Mehdi Carcela (Onbekend Onbekend)
De eerste vrije trap van de wedstrijd wordt meteen omgezet in een doelpunt door Carcela.
7
Gent is op zoek naar de gelijkmaker, maar van echt dreigen is geen sprake.
11
Tchité krijgt een eerste verwittiging van de scheidsrechter nadat hij Arzo nodeloos neerhaalde.
13
Witsel aan de kant voor verzorging. Standard moet even met tien verder.
16
De 1-1 zat er zeker in voor Gent. Knappe hoekschop, maar al de hoofdjes komen net te kort.
17
Dom spelletje tussen Boeckx en Suler. Na enkele passen naar elkaar had Tchité de kans om de voorsprong te verdubbelen.
19

Goal
Doelpunt van Bernd Thijs (Onbekend Onbekend)
De bal bleef in de gevarenzone van Standard hangen, Thijs kopt de gelijkmaker binnen.
22

Goal
Doelpunt van Mohammed Tchite (Onbekend Onbekend)
Flater van Gent-doelman Boeckx die te ver uit zijn goal staat. Tchité kopt de bal richting doel die er inrolt.
26
 Gele kaart voor Eliaquim Mangala
Handspel van Mangala levert een eerste gele kaart op van de match.
27
Vrije trap voor Gent. Arzo probeert de bal aan de verste paal binnen te koppen, maar tevergeefs.
29
Van Damme komt goed weg na een fout op Thijs.
32
Mangala haalt Coulibaly neer op een interessante plek voor de Buffalo's.
33
Wallace trapt richting doel maar Bolat redt met zijn vuisten.
34
Witsel heeft de kans om zijn ploeg verder te laten uitlopen maar Boeckx komt uit met een knappe redding.
39
Gent mist een grote kans op de gelijkmaker. Eerst komt de bal terecht op de lat en daarna werkt Bolat de bal in hoekschop.
42
Uit het niets trapt Witsel keihard op de Gentse goalie. Die liet zich niet opnieuw verrassen.
44
Thijs kan zijn woede niet bedwingen nadat Gumienny Conte een gele kaart geeft. Gevolg, hij krijgt er zelf ook eentje gepresenteerd.
44
 Gele kaart voor Bernd Thijs

44
 Gele kaart voor Ibrahima Conte

Scheidsrechter
Rust
Het Gentse publiek en sommige spelers van de Buffalo's zijn niet tevreden met de leiding van Gumienny. De thuisploeg gaat de rust in met 1-3. Standard lijkt op dit moment een 9 op 9 binnen te halen.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
45

Goal
Doelpunt van Axel Witsel (Onbekend Onbekend)
Witsel profiteert van de slappe aandacht van de Buffalo's.
46
De tweede helft is op gang getrapt. Kan AA Gent nog iets forceren de komende 45 minuten?
49
Het stadion is met zo'n tienduizend supporters gevuld.
54
Gent zorgt toch opnieuw voor de meeste dreiging, maar het zit de thuisploeg precies niet mee om af te werken.