Datum: 20/04/2011 20:30
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Luminus Arena

Herbeleef KRC Genk - Club Brugge (Play-off 1)

Volg de match tussen KRC Genk en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Vooraf
Thibaut Courtois staat vanavond in doel. De jonge doelman was onzeker nadat hij zich maandag op training blesseerde, maar geraakt toch fit voor de wedstrijd. Genk mist wel Hubert en Camus.

"Als we tegen Club en Gent winnen, zijn we vrijwel zeker van de top drie. Dat geeft meer zekerheid, zie Kevin De Bruyne in Het Laatste Nieuws. Ik denk dat veel spelers en ploegen bang zijn voor die vierde en vijfde plaats. Dat is ook bij ons het geval, dus moeten we dat vermijden."

Frank Vercauteren motiveerde zijn ploeg volgens Het Laatste Nieuws de laatste dagen met hun eergevoel. "We moeten de mensen die ons op Anderlecht zijn blijven steunen iets teruggeven. Vrijdag zijn we geklopt door een betere ploeg, nu is het de opdracht om onze thuiswedstrijden te winnnen".

Club Brugge mist vanavond enkel Vargas en Van Gijseghem. Het is maar de vraag of Koster zijn ploeg geconcentreerd kon houden na de heisa rond Karel Geraerts. De middenvelder staat vanavond wel gewoon in de basis voor zijn laatste wedstrijden voor Blauw-Zwart.
Opstellingen
Racing Genk: Courtois Thibault, Joneleit Torben, Matoukou Eric, Tözser Daniel, De Bruyne Kevin, Anele Ngongca, Mavinga Chris, Barda Elyaniv, Buffel Thomas, Ferreira José Nadson, Ogunjimi Marvin.
Club Brugge: Coosemans Colin, Van Der Heyden Peter, Hoefkens Carl, Dirar Nabil, Blondel Jonathan, Simaeys Jeroen, Akpala Joseph, Donk Ryan, Geraerts Karel, Odjidja-Ofoe Vadis, Perisic Ivan.
1
Racing Genk trapt de wedstrijd op gang. De bezoekers uit Brugge spelen voor de gelegenheid in gele uitrusting.
1
Zowel Genk al Brugge beginnen enthousiast aan de wedstrijd. Een voorzet van Buffel waait voorbij Ogunjimi.
4
Racing Genk probeert Club Brugge te verassen met een snelle tegenstoot, maar Donk kan het leer nog net wegwerken voor de aanstormende Barda. Na een verre inworp van de Israëliër verzamelt de thuisploeg nog twee hoekschoppen, maar het levert niets op.
8
De Brugse supporters nemen het op voor Karel Geraerts. De blonde middenvelder raakte in onmin met het blauw-zwarte bestuur, maar hoort nu de fans zijn naam scanderen.
10
Ogunjimi tekent voor de eerste kans van de wedstrijd. De aanvaller wordt goed vrijgespeeld door De Bruyne, maar schiet dan pal op Coosemans.
13
Bij Brugge trekken ze hun voetje niet in. Donk en Van der Heyden gaan fel door op Barda en Buffel. Vervecken blust het brandje zonder kaarten.
16
Racing Genk heeft in het openingskwartier het betere van het spel. Adrie Koster staat recht voor zijn dug-out en ziet hoe zijn spelers er voorlopig niet in slagen om een voldragen aanval bij elkaar te voetballen.
17
De Zeeuw merkt dat het niet draait en geeft Vadis enkele richtlijnen mee. Club Brugge zoekt naar oplossingen.
21
Club Brugge slaakt een zucht van opluchting. Coosemans lost een vrije trap van Tözser, Ogunjimi weigert echter te profiteren knalt het leer bijna uit de Cristal Arena.
23

Goal
Doelpunt van Joseph Akpala (Nabil Dirar )
Tegen de gang van het spel in klimt Club Brugge op voorsprong. De eerste goede aanval van de bezoekers is meteen raak. Een duikende Akpala buffelt een voorzet van Dirar onhoudbaar voorbij Courtois.
28
Racing Genk slaagt er voorlopig niet in om te reageren. Club Brugge houdt het achterin goed gesloten nu.
31
Ondanks de voorsprong blijft het voetbal van Club Brugge ondermaats. Een breedtepass van Perisic mist volledig zijn richting. Racing Genk kan een tegenaanval opzetten.
32

Goal
Doelpunt van Marvin Ogunjimi (Ngongca Anele)
Het balverlies van Perisic komt Club Brugge duur te staan. Op de eerstvolgende aanval zet Ogunjimi de bordjes terug gelijk. Aan de eerste paal devieert hij een gemeten voorzet van Anele.
33
 Gele kaart voor Elyaniv Barda

35
 Gele kaart voor Chris Mavinga

36
 Gele kaart voor Ivan Perisic
Er wordt even niet meer gevoetbald. Perisic gaat te fel door op Matouko en is de derde speler in vier minuten tijd die in het boekje van Vervecken verdwijnt.
42
Wat doet Anele nu? De Zuid-Afrikaan wil het leer achteraan wegwerken met een hakje, maar speelt de bal zo in de loop van Van der Heyden. Gelukkig voor Anele verknoeit de linksachter de mogelijkheid.
43
Vrije trappen van Tözser zijn altijd gevaarlijk en dat beseft ook Coosemans. De 18-jarige doelman plukt met enige moeite een poging van de Hongaar.
45
Adrie Koster kan allesbehalve tevreden zijn over het samenspel van zijn troepen. Club Brugge stapelt de slechte passes met bosjes op.


Scheidsrechter
Rust
Vervecken maakt een einde aan de eerste helft. Racing Genk was de beter voetballende ploeg, maar kwam tegen de gang van het spel in op achterstand na een kopbaldoelpunt van Akpala. Lang kon Club Brugge niet genieten van de voorsprong. Ogunjimi zette op aangeven Anele al snel de bordjes terug gelijk.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Ivan Perisic
Ingevallen Wilfried Dalmat

Koster begint aan de tweede helft zonder de bijzonder zwakke Perisic. De Kroaat wordt vervangen door Wilfried Dalmat.
49
Racing Genk probeert tijdens de tweede helft het laken helemaal naar zich toe te trekken. Tözser maakt zich op voor een vrije trap recht voor doel.
49
 Gele kaart voor Jonathan Blondel
Blondel komt te snel uit de muur en vliegt op de bon. Tözser mag herkansen.
50
Ook nu kan Tözser Coosemans niet aan het werk zetten. Hij knalt recht op Simaeys, die op de grond is blijven liggen.
51
De Bruyne laat Coosemans wel in acite komen. De jonge doelman ondervindt echter geen problemen met het lage schot van zijn gouwgenoot.
52
Bloed op het veld! Hoefkens kreeg een tik t verwerken van Mavinga en moet van Vervecken even naar de kant.
55
Het gebeurt voorlopig allemaal in het strafschopgebied van Coosemans. De mee opgerukte Anele kan aanleggen, maar de Zuid-Afrikaan is duidelijk geen aanvaller en mikt het leer in de tribunes.
56
Tözser mag nog een hoekschop nemen en probeert het Genkse publiek op te jutten. De Hongaar vindt echter geen ploegmaat. Club Brugge werkt eenvoudig weg.
57
Coosemans wordt weinig rust gegund. De Bruyne mikt het leer nu in de andere hoek, maar ziet het Brugse sluitstuk opnieuw goed plat gaan.
58
En Coosemans houdt Club Brugge recht na de pauze. Barda staat op het punt om te scoren, maar Coosemans zit er nog met een voetje tussen.
60
Racing Genk speelt met vuur. Barda kan Coosemans nu wel verschalken, maar duwt het leer naast.
61
Vervecken legt de bal op de stip. Simaeys gaat duidelijk aan Barda hangen. Terechte beslissing.
62
 Gele kaart voor Jeroen Simaeys
Simaeys vrdwijnt ook nog in het boekje van Vervecken.
62

Goal
Doelpunt van Elyaniv Barda (Onbekend Onbekend)
Barda blijft koel en mist niet. De Israëliër knalt het leer midden in het doel.
65
Is Club Brugge nog in staat om iets terug te doen of krijgt Racing Genk een vrijgeleide naar de overwinning?
67
Club Brugge raakt geen bal goed na de rust. Een voorzet van Hoefkens belandt achter de kooi van Courtois, die een rustige avond beleeft.
68
Akpala is op de grond blijven liggen en grijpt naar de rug. Moet de Nigeriaan naar de kant?
70
Vervangen Jonathan Blondel
Ingevallen Maxime Lestienne

Koster hoopt met Lestienne voor Blondel meer aanvallende slagkracht in zijn team te krijgen.
77
Racing Genk controleert rustig de partij. Het is na de rust nog steeds wachten op de eerste Brugse dreiging.
80
Vossen en Kouemaha maken zich aan de zijlijn klaar om in te vallen.
80
 Gele kaart voor Marvin Ogunjimi
Ogunjimi haakt Vadis en gaat in het boekje. Hij is volgende wedstrijd geschorst.
81
Vervangen Carl Hoefkens
Ingevallen Dorge Kouemaha


81
Vervangen Elyaniv Barda
Ingevallen Jelle Vossen


82
Opvallend: Koster geeft Geraerts de kapiteinsband. Een statement van de Nederlandse coach?
84
Courtois wordt dan toch eens aan het werk gezet en keert een schot van Kouemaha in hoekschop.
85
Vervangen Thomas Buffel
Ingevallen Anthony Vanden Borre


87

Goal
Doelpunt van Jelle Vossen (Onbekend Onbekend)
Vossen beslist de wedstrijd. Met een strak afstandsschot geeft hij Coosemans het nakijken. De Genkse aanvaller is opnieuw alleen topschutter.


Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.