Stadion: Lotto Park

Herbeleef Anderlecht - Club Brugge (Play-off 1)

Volg de match tussen Anderlecht en Club Brugge live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Anderlecht wil vanavond revanche nemen voor de smadelijke 3-0-nederlaag in het Jan Breydelstadion. Bij winst zet het ook competitieleider Racing Genk onder druk. Volg de wedstrijd hier LIVE op uw favoriete voetbalsite.

Drie weken geleden ging Anderlecht met de billen bloot op het veld van Club Brugge. Drie doelpunten kreeg Silvio Proto om de oren. Ariël Jacobs wil die zware dreun vanavond weggewist zien. De paars-witte coach heeft geen verrassingen in petto. Olivier Deschacht start op de bank.

Bezoekend coach Adrie Koster kan niet rekenen op de geblesseerde Jonathan Blondel. Joseph Akpala start verrassend op de bank. Zijn plaats tussen de lijnen wordt ingenomen door Dorge Kouemaha.
Anderlecht: Proto Silvio, Mazuch Ondrej, Biglia Lucas, Lecjaks Jan, Suarez Matías, Kanu , Lukaku Romelu, Kouyate Cheikhou, Kljestan Sacha, Gillet Guillaume, Veselinovic Dalibor .
Club Brugge: Coosemans Colin, Van Der Heyden Peter, Hoefkens Carl, Dirar Nabil, Simaeys Jeroen, Donk Ryan, Geraerts Karel, Van Gijseghem Daan, Odjidja-Ofoe Vadis, Kouemaha Dorge, Perisic Ivan.
1
Lukaku en Veselinovic brengen de wedstrijd op gang. Neemt Anderlecht revanche voor de nederlaag in Brugge of neemt blauw-zwart hier vanavond de drie punten mee?
3
De Serviër onderstreept meteen dat blauw-zwart een mooie transfer heeft laten liggen. Veselinovic verlengt een vrije trap van Biglia richting doel, Coosemans moet alles uit de kast halen om een vroeg tegendoelpunt te voorkomen.
3
Voor Veselinovic wordt het toch een aparte wedstrijd vanavond. De aanvaller tekende afgelopen winter bijna voor Club Brugge, maar loopt nu in een paars-wit shirtje over het veld.
5
Het spel ligt even stil. Biglia moet even verzorgd worden en dat neemt toch wat tijd in beslag.
6
Het ziet ernaar uit dat de Argentijn niet verder kan. Hij verlaat met een draagbaar het veld.
7
Vervangen Lucas Biglia
Ingevallen Lukas Marecek

Tegenslag voor Jacovs. Hij moet al vroeg vervangen. Marecek komt in de plaats van Biglia.
8
Kouemaha krijgt nog eens een kans van Koster. De Kameroener gaat bij zijn eerste balcontact echter al de mist in.
12
Hoefkens gaat liggen na een duel met Kanu. Er is weinig aan de hand en de Brugse verdediger krijgt de toorn van het paars-witte publiek over zich heen.
14
Het openingskwartier is voor Anderlecht. Romelu Lukaku komt tot een schot, maar zijn poging is niet krachtig genoeg om Coosemans het moeilijk te maken.
15
Als Vadis aan de bal komt, beginnen de Anderlecht-supporters te joelen. En de actie mist zijn doel niet. De Brugse middenvelder verstuurt prompt een slechte pass.
18
De paars-witte druk blijft aanhouden. De thuisploeg verzamelde al vier hoekschoppen. Suarez knalt het leer uiteindelijk over de kooi van Coosemans. Club Brugge komt er niet aan te pas.
20
Club Brugge wordt gewoon onder de voet gelopen. Kanu zet met een simpele passeerbeweging Vadis in de wind en speelt het leer tot bij Suarez. De voorzet van de Argentijn is te hard.
21
Het spel ligt opnieuw eventjes stil. Perisic heeft een hoekschopvlag in twee stukken getrapt en de nieuwe ligt blijkbaar ergens in de catacomben van het Constant van den Stockstadion. Misschien kan Club zo even wat rust in de rangen brengen.
24
Club Brugge heeft nog steeds geen deftige aanval in elkaar kunnen boksen, maar er is voor de troepen van Koster ook nog niets verloren. Het staat nog altijd 0-0.
28
Anderlecht bouwt geduldig op en dan valt er af en toe wel een appel uit de kast. De mee opgerukte Gillet komt in een goede positie, maar mikt het leer naast.
29
Na een relatieve periode van rust drukt Anderlecht het gaspedaal nog eens in. Lukaku is echter tien centimeter te klein om een voorzet vvan Kanu tegen de netten te knikken.
31
Koster probeert voor zijn dug-out wat aanwijzingen te geven. De Zeeuw zal tijdens de rust veel werk hebben om de pionnen terug op de juiste plaats te zetten.
35
Anderlecht mag dan wel duidelijk overwicht hebben, paars-wit slaagt er ook niet in om dat om te zetten in doelpunten. En zo blijft het opletten voor die ene gevaarlijke tegenstoot.
39
Club Brugge vindt gewoon geen oplossingen. Een hulpeloze Hoefkens speelt dan maar terug op Coosemans. Het thuispubliek trakteert de bezoekers op en fluitconcert.
40
 Gele kaart voor Jeroen Simaeys
Simaeys speelt de bal, maar Suarez gaat gretig liggen. De Bruggeling gaat op de bon.
41
Lukaku gaat neer in de zestien en wil een strafschop. Vandevelde oordeelt er anders over en geeft Coosemans een doeltrap.
45
Club Brugge krijgt zowaar nog een hoekschop. De inzet van Dirar is echter veel te hard. Als je dan toch in de buurt van het vijandige doel komt, moet je er wel iets mee doen.
45
Suarez laat de kans van de wedstrijd liggen. De Argentijn heeft alleen nog Coosemans voor zich, maar besluit recht op het Brugse sluitstuk.
45
Vadis zet de zwakke eerste helft van Club Brugge nog eens in de verf. Hij trapt een simpele pass gewoon over de zijlijn buiten.

Scheidsrechter
Rust
Club Brugge doet na 45 minuten nog volop mee in Anderlecht en dat mag een wonder heten. Blauw-zwart speelde een lamentabele eerste helft en kon geen enkele deftige aanval in elkaar boksen. Anderlecht domineerde eenvoudig, maar kon niet scoren. Coosemans hield Club Brugge recht met twee uitstekende reddingen op pogingen van Veselinovic en Suarez.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Club Brugge trapt de tweede helft op gang.
46
De eerste kans is voor Club, maar Dirar lift de bal over doel.
48
Simaeys scoort, maar scheidsrechter Joeri van de Velde heeft blijkbaar een fout gezien. Kouyate was over Kouemaha gevallen, maar de Kameroense spits lag gewoon op de grond.
51
Koster heeft tijdens de rust zijn manschappen wakker geschud. Club Brugge is beter uit de kleedkamer gekomen.
52
Proto moet ingrijpen bij een mooie aanval van Blauw-Zwart na samenspel tussen Odjidja en Kouemaha.
56
Het publiek van Anderlecht begint te morren. Club is in de aanvangsfase van de tweede helft de betere ploeg.
57
Anderlecht dreigt een eerste keer in de tweede helft. Lukaku's schot wordt afgeblokt en belandt in de voeten van Suarez. De Argentijn zijn schot wordt afgeblokt door Donk. Het thuispubliek schreeuwt om een strafschop na vermeend hands van Donk, maar Donk raakte de bal niet aan met de hand.
59
Brugge heeft het overwicht op het middenveld, maar Kouemaha profiteert niet van de situatie. Een schot van de Kameroense aanvaller rolt over de achterlijn.
61
 Gele kaart voor Peter Van Der Heyden
Van Der Heyden krijgt geel nadat Suarez tegen de verdediger loopt.
65
Van Gijseghem kan een voorzet wegwerken voor een duikende Lukaku.
68
Veselinovic kapt mooi naar binnen in de zestien meter en wordt tegen de grond gewerkt door Van Gijseghem. De scheidsrechter vindt het geen penalty.
73
Vervangen Rubenilson Kanu
Ingevallen Cristophe Diandy

Een leeggespeelde Kanu wordt gewisseld voor Diandy.
74
Lecjacks krult een vrije trap richting de zestien meter. Odjidja kopt de bal bijna in eigen doel, maar Coosemans brengt redding.
76
 Gele kaart voor Dalibor Veselinovic
Veselinovic krijgt geel voor een venijnige fout op Donk. De verdediger van blauw-zwart moet even naar de kant voor verzorging.
79
Vervangen Dorge Kouemaha
Ingevallen Joseph Akpala

Een ingepakte Akpala mag nog even meedoen.
84
Na een vrije trap van lecjaks kopt Gillet over.
85
Diandy schiet, maar Donk ruimt op. De bal leek wel een paar meters naast te gaan.
87
Veselinovic krijgt de kans op de 1-0 op aangeven van Lukaku, maar hij besluit naast.