gntKAA Gent
lokSporting Lokeren
Datum: 07/05/2011 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 7
Stadion: Jules Ottenstadion
Lokeren vergalt Gents feestje
Melissa Maes
| 0 reacties
Lokeren vergalt Gents feestje
Foto: © SC

AA Gent en Lokeren stonden zaterdagavond voor de tweede maal tegenover elkaar in Play-Off 1. Beide Oost-Vlaamse clubs hadden nog geen enkele wedstrijd gewonnen in de groep van de grote zes.

Het duel tussen de zwakkere ploegen van Play-Off 1 lokte toch vrij veel volk, welgeteld 9568 supporters. In het stadion ontbrak het zeker niet aan sfeer.

Het openingskwartier was voor de thuisploeg die enkele keren kon dreigen, maar het ontbrak de Buffalo’s opnieuw aan efficiëntie. De match viel daarna wat stil totdat Tiko tien minuten voor de rust een rode kaart pakte. De speler van Lokeren ging met gestrekt been trappen tegen de knie van Ljubijankic.

Arbitman kroont zich tot held
Blauw-wit voelde meteen dat het van die situatie moest profiteren en zocht opnieuw Copa en zijn doel op. De Ivoriaanse doelman moest enkele keren knap redden, maar werd op slag van rust toch geklopt. Arbitman kopte de vrije trap van Wallace perfect binnen.

Ondanks Gent sterk aanvallend aan de tweede periode begon, waren het toch de bezoekers die voor de gelijkmaker zorgden. Jorgacevic kreeg de bal niet weg voor zijn doel en daar profiteerde De Ceulaer optimaal van.

Lokeren speelde plots met vertrouwen en dat zorgde voor leuke duels. Het spel ging goed over en weer, maar de Buffalo’s speelden toch de meest gevaarlijke kansen bij elkaar.

De bezoekers leken zich tevreden te stellen met het gelijkspel en begonnen ruim voor tijd het spel te rekken. Dat leverde een gele kaart op voor De Bock en een heus fluitconcert van de thuissupporters.

Fevang vergalt Gents feest
De Buffalo's trokken een kwartier voor tijd het laken naar zich toe. Arbitman tikte de tweede van de avond tegen de netten. Onder luid applaus werd de Gentse held vervangen door Edson. De buit leek binnen tot Fevang in de toegevoegde tijd de gelijkmaker binnenkopte.

Opnieuw geen drie punten voor AA Gent of Lokeren. Toch kunnen de bezoekers tevreden zijn met het puntje dat het op de allerlaatste moment pakt.

Herbeleef KAA Gent - Sporting Lokeren