Datum: 14/05/2016 20:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 8
Stadion: Diaz Arena
Lukaku schiet Oostende in allerlaatste seconde naar Europese hoop, Genk baalt
Johan Walckiers Timothy Collard
Johan Walckiers en Timothy Collard vanuit Roeselare
| 0 reacties

Oostende-Genk werd 2-1 in een onderhoudende match

Lukaku schiet Oostende in allerlaatste seconde naar Europese hoop, Genk baalt
Foto: © photonews

Genk zit in de problemen. Een halfuur voetbalden de Limburgers Oostende van het kastje naar de muur, maar ze konden het niet afmaken. En dat brak hen zuur op, want in de laatste seconden van de match scoorde Rode Duivel Jordan Lukaku de 2-1.

Genk heeft potentieel, we geraken er steeds meer van overtuigd dat ze volgend seizoen potten kunnen breken, mits de juiste versterkingen. Een paar jongens die een match kunnen afmaken op het moment dat je de tegenstander wegspeelt. En dat is hen zaterdagavond zuur opgebroken.

Genk had een halfuur waarin het al zijn kwaliteiten tentoon spreidde: snelheid, precisie en techniek. Ontbraken: efficiëntie en de juiste beslissingen in de elfmeter. En dan laten we Pozuelo buiten beschouwing. Dat kan immers een topper worden in België, maar daarover later meer.

Berrier mist

De hand van Peter Maes is zichtbaar. Hij heeft er een seizoen voor nodig gehad, maar de automatismen zijn erin geslepen. Op Schiervelde het beste voorbeeld: Pozuelo gaf een bal blind naar de linkerkant, waar Uronen vergeten was te volgen. De Spanjaard trakteerde hem meteen op een lichte uitbrander, want de taken zijn duidelijk gemaakt al vijf maanden lang.

Een lofbetuiging aan Genk, maar Oostende toonde dat het over mentale weerbaarheid beschikt. Berrier had drie kansen. Een knap afstandsschot vloog net over de kruising, een vrije trap werd gepakt door Ovono en ook nog een onbegrijpelijke misser nadat Ndidi de bal verloor op het middenveld. Akpala legde panklaar, maar de Fransman schoot onbesuisd over.

Pure klasse

Voor de rest was in dat halfuur het al Genk wat de klok sloeg. Het middenveld van Oostende wist zich geen raad met generaal Pozuelo. Die verdeelde en heerste. Maar het afmaken is ook een kunst. En wat hij bij de openingsgoal deed, was pure klasse. Bailey zette de bal voor en de Spanjaard kon knallen - wat de meesten in zijn geval hadden gedaan. Maar hij koos voor de pass opzij in één tijd, wat Buffel alleen voor doel zette: 0-1. Branie en intelligentie!

Twee minuten later had het trouwens 0-2 kunnen staan, maar Uronen vond - net als Kabasele even later - Ovono op zijn weg. We staken hier wel de loftrompet over Genk, maar Oostende was zeker de evenknie en zelfs beter in de tweede helft. Musona liftte de bal bijvoorbeeld over Bizot, maar dan bracht Dewaest wel redding.

Maar de verdiende gelijkmaker volgde toch. Niet toevallig na een actie van El Ghanassy. De Marokkaanse Belg liep Walsh voorbij en leverde in bij Musona die in één tijd Bizot versloeg. Zeker niet onverdiend.

Beide ploegen hadden nog genoeg kansen om de winst te kunnen claimen, maar het was pas in de laatste seconde dat Rode Duivel Jordan Lukaku - heel de tweede helft eigenlijk linksbuiten - vanuit een scherpe hoek Bizot versloeg. KV Oostende komt zo op één punt van de vierde plaats, waar nu Genk nog staat.

Opstellingen

KV Oostende KV Oostende

  Speler G Beoordeel
Ovono Didier 90' -
De Schutter Niels 90' -
Rozehnal David 90' -
Godeau Bruno 81' -
Lukaku Jordan 90' -
Siani Sébastien   90' -
Jali Andile Ernest 90' -
Berrier Franck 90' -
Musona KnowledgeA   90' -
Akpala Joseph 87' -
El Ghanassy Yassine A 90' -
  Bank G Beoordeel
Antunes Fabien 9'  
Cyriac Gohi Bi 3'  
Godwin Saviour Amunde -  
Biebauw Wouter -  
Pedersen Nicklas -  
Jonckheere Michiel -  
Canesin Fernando Matos -  

KRC Genk KRC Genk

  Speler G Beoordeel
Bizot Marco 90' -
Walsh Sandy   90' -
Dewaest Sebastien 90' -
Kabasele Christian 90' -
Uronen Jere 90' -
Ndidi Onyinye Wilfred 90' -
Pozuelo Melero Alejandro A 90' -
Kebano Neeskens 87' -
Buffel Thomas 90' -
Samatta Mbwana Ally 45' -
Bailey Leon 78' -
  Bank G Beoordeel
Karelis Nikolaos 45' -
De Camargo Igor 12' -
Buyens Yoni 3'  
Wouters Dries -  
Köteles Laszlo -  
Kumordzi Bernard Yao -  
Hamalainen Brian -  
Herbeleef KV Oostende - KRC Genk