cluClub Brugge
gnkKRC Genk
Lior Refaelov (pen) 90+3'
1-0
Datum: 02/04/2018 18:00
Competitie: Play-off 1
Speeldag: Speeldag 1
Stadion: Jan Breydel

Herbeleef Club Brugge - KRC Genk (Play-off 1)

Volg de match tussen Club Brugge en KRC Genk live, samen met vele andere supporters.

Discussieer live mee!

Ook Clubmonument is van de partij

17:49
Fans van Genk zijn nog niet allemaal op post
Terwijl de vakken van blauw-zwart al meer dan aardig gevuld zijn, is het nog wachten op een flinke lading fans van KRC Genk. De verplaatsing vanuit het verre Limburg verloopt blijkbaar niet zonder slag of stoot, fileleed treft de fans.

Vooraf
Bij Club staan Cools en Vanaken terug in de basis, vooraan krijgt Wesley de voorkeur op Dennis. Bij Genk gaan Buffel, Karelis en Ndongola eruit voor Trossard, Samata en Wouters.
1
Club Brugge-KRC Genk: 0-0
1
Jan Ceulemans stuwt decibels nog wat de hoogte in
De aftrap wordt gegeven door hét Clubicoon bij uitstek en dat is nog steeds Jan Ceulemans. De fans geven hem een warme ontvangst en zijn er helemaal klaar voor. We zijn nu ook vertrokken!
2
Wesley al bijna met de openingsgoal!
We zijn nog maar een minuut aan de gang of Anthony Limbombe bereikt met een lage voorzet al Wesley. De Braziliaanse spits schiet in de draai op Vukovic. Hier zat veel meer in voor Club.
3
Ook Nakamba waagt zijn kans
Stevige start van de thuisploeg en Marvelous Nakamba krijgt wat ruimte rond de zestien en waagt pardoes zijn kans. De Zimbabwaan pakt uit met een flink schot, maar zijn vizier staat duidelijk niet goed afgesteld.
5
Fantastische tifo van de Clubfans

6
Genk met een eerste fameuze tegenstoot!
De eerste prik van KRC Genk levert ei zo na een doelpunt op. Samatta en Seck kunnen hun hoofd net niet tegen het leer zetten en Club mag blij zijn want anders had het hier zomaar ineens 0-1 kunnen staan.
9
Thuispubliek geeft van jetje, wat een heksenketel
Club hoeft nog maar half aanstalten te maken tot een aanval of het publiek reageert met een serieuze sfeergolf. Ook de beslissingen van de ref worden op de korrel genomen, de twaalfde man vertolkt een hoofdrol.
11
De furieuze start van Club is wat uitgedoofd en Genk zet hoog druk op de defensie van blauw-zwart. Clement kent de mannen van Ivan Leko natuurlijk als geen ander na al die jaren als T2 op Jan Breydel. Het is een interessante schaakpartij.
13
Seck alweer met een verwittiging!
Het is Genk dat dreigt nu en een vrije trap belandt perfect aan de tweede paal, waar de stevige beer Ibrahima Seck zijn stevige knikker tegen de bal zet. Vermeer komt met de schrik vrij, de kopslag vliegt naast.
16
Pozuelo knalt een metertje naast, 0-1 hangt in de lucht
Daar is de volgende mogelijkheid al voor de ploeg van Clement en het is de Spaanse strateeg Pozuelo die alle tijd en ruimte krijgt om zijn schot te wapenen. De knappe poging van de spelmaker van Genk gaat maar een metertje naast. Het publiek begint te morren...
17:47
Lekker sfeertje in Jan Breydel
Nog een kwartier tot de aftrap, maar de sfeer zit er al lekker in op Olympia. De spelers van Club worden tijdens de opwarming stormachtig toegejuicht door de achterban. Intussen schalt het opzwepende 'Club Foot' van Kasabian door de boxen.
18
Aidoo haalt doorgebroken Diaby neer!
De eerste gele kaart van de partij is een feit en is voor Aidoo, de centrale verdediger van Genk haalt Diaby onderuit, die zich met een knappe slalom door de bezoekende burcht aan het dribbelen was. Een vrije trap op een leuke plaats!
18
 Gele kaart voor Joseph Aidoo

19
Mechele treft de onderkant van de lat!
De vrije trap van Denswil is laag en gevaarlijk en valt perfect voor Brandon Mechele, maar de revelatie van het seizoen bij Club treft de onderkant van de lat. In de herneming kan Mitrovic niet profiteren. Dat was bijna de 1-0!
21
Limbombe met een miskleun van jewelste
Club heeft moed geput uit die levensgrote kans en Anthony Limbombe waagt zijn kans vanop links. Het schot van de kersverse Rode Duivel vliegt evenwel meters over. Dit kan hij veel en veel beter...
24
Het thuispubliek voelt dat er iets in de lucht hangt
De fans zetten zich vol achter Club want dat kampeert nu al eventjes op de helft van Genk en vindt geregeld een leuke opening, vooral dan via Limbombe. De bezoekers konden nog één keertje prikken, maar Vermeer kon vrij makkelijk pakken.
26
Het spel zit even op de wagen na een handsbal van Pozuelo die niet gezien wordt door ref Visser. Het is daarentegen Genk dat de fout meekrijgt in deze opvallende fase. Hans Vanaken gelooft zijn ogen niet en gaat verhaal halen.
28
Malinovsky knalt vrije trap ruim over
Ruslan Malinovsky hebben we al straffe dingen zien doen vanop vrije trap en ook dit mag de Oekraïner met de fluwelen traptechniek zijn kans wagen, maar Kenneth Vermeer ziet de bal meters over zijn kooi vliegen.
30
Club Brugge heeft het niet makkelijk met dit Genk
Blauw-zwart kan nog eens counteren na snedig samenspel, maar Abdoulay Diaby wordt tegen de grond gewerkt door Malinovsky. Slimme overtreding, maar volgens Visser geen geel. Bij Club snappen ze er niks van.
32
Het is zoeken naar een gaatje voor Club, dat tegelijk waakzaam moet zijn voor de tegenprikken van Genk. Kan Hans Vanaken eens toveren? Die hebben we nog niet echt veel gezien, het middenveld van Genk staat pal.
35
Nog tien minuten, grote kansen blijven uit
We naderen langzaam maar zeker het rustsignaal en Club vindt maar geen opening. Het is wachten op een flits van Vanaken, Limbombe of Diaby. Genk heeft alles netjes op een rijtje.
37
Wesley blesseert zich bij (bijna) kans voor Club
Een strakke voorzet vanop rechts en Wesley kan er bijna bij, maar in de actie blesseert hij zich. Het lijkt ernstig want de bonkige Braziliaan blijft liggen. Lior Refaelov mag zich meteen gaan opwarmen en dat vinden de fans best leuk.
38
Opluchting bij Club: Wesley kan toch voort
Het zag er even penibel uit voor Wesley, maar de targetspits is al snel weer opgelapt en kan zijn match hervatten. Niet onbelangrijk voor Club want vorig seizoen scoorde hij in PO1 vijf keer in tien matchen, een schitterende statistiek.
40
Voorlopig niet de match van Limbombe
Stefano Denswil profiteert van een snelle uitgooi van Vermeer om Limbombe op links te lanceren, maar de flankaanvaller zijn voorzet is een klein drama. Neen, het is vooralsnog geen grootse Limbombe die we hier aan het werk zien.
41
 Gele kaart voor Ruslan Malinovskiy

42
Malinovsky mag blij zijn dat hij nog op het veld staat
Stefano Denswil incasseert een forse tackle van Malinovsky en die komt goed weg want dit had eigenlijk al zijn tweede gele kaart van de match kunnen zijn. Eerder ontsnapte hij al aan een karton voor een broodnodige fout op Diaby.
44
Vormer en Cools nét niet voor Club!
Dubbel gevaar in één fase met eerst een uitstekende voorzet van Limbombe die net niet goed valt voor Dion Cools en even later Ruud Vormer die net niet voorbij het laatste mannetje geraakt in de zestien. Club gevaarlijk nu!
45
Samatta dwingt Vermeer tot een save!
Nakamba probeert snel een foutje van Cools recht te zetten, maar verslikt zich zelf in het leer en zo kan Samatta vanuit een schuine hoek aanleggen. De man uit Tanzania verrast Vermeer bijna. De Nederlander moet de bal uit zijn korte hoek duiken.
45+1
 Gele kaart voor Anthony Limbombe



Scheidsrechter
Rust
Club Brugge - KRC Genk: 0-0

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Geraakt Club na rust wel voorbij kranig Genk?
We zijn vertrokken voor de tweede helft en Club heeft z'n traditioneel sterke helft naar de eigen aanhang al achter de rug dus het moet nu het verschil maken richting de zuidtribune. Slaat het een kloof van negen punten of niet?
47
Diaby mist z'n schot, eerste prik na de koffie
Club monopoliseert even de bal rond de Genkse zestien en een knap uitgesponnen aanval mondt uit in een schot(je) van Diaby. De topschutter van blauw-zwart ziet zijn inzet meters naast glijden.
49
Vermeer redt tot twee keer toe de meubelen!
Club Brugge ontsnapt aan een achterstand! Pozuelo test eerst de vuisten van Vermeer en in de herneming pakt de 32-jarige goalie uit met een noodzakelijke beenveeg op de rebound van Trossard. Dit had de 0-1 moeten zijn!
50
 Gele kaart voor Alejandro Pozuelo Melero

53
Hans Vanaken probeert zijn ploeg op sleeptouw te nemen, maar het gaat allemaal zo tergend traag bij Club. Wanneer Dion Cools een veelbelovende aanval zelfs in de kiem smoort met een balletje achteruit krijgen de fans het danig op de heupen.
55
Ref Visser heeft niet voor het eerst de boter gefret
Het niet al te indrukwekkende spel van Club zorgt ervoor dat er veel gepalaver is over de beslissingen van de scheidsrechter. Die fluit al bij een goeie partij, alleen had Ruslan Malinovsky misschien wel twee keer geel moeten krijgen in de eerste helft.
58
Stefano Denswil gaat aan de zijlijn spectaculair in de tackle en heeft Clinton Mata niet minnetjes geraakt. Ref Visser moet het brandje blussen, maar houdt de kaart op zak. Dit had gerust geel mogen zijn voor de Nederlandse verdediger.
61
Het klopt niet helemaal bij Club Brugge
Terwijl Ruud Vormer het sein geeft om druk te zetten, blijft de achterhoede gewoon staan en zo zijn de ruimtes wel heel erg groot. Daar profiteren vooral Pozuelo en Trossard van, die héél slim tussen de lijntjes voetballen.
63
Leko gaat ingrijpen met Refaelov en Dennis
Ivan Leko kan niet tevreden zijn over het eerste kwartier van het tweede bedrijf en gaat dan ook ingrijpen. Lior Refaelov en Emmanuel Dennis staan klaar, het zijn Diaby en Wesley die naar de kant moeten. Dat zijn de twee spitsen.
64
Vervangen Abdoulay Diaby
Ingevallen Lior Refaelov


65
Vervangen Wesley
Ingevallen Emmanuel Bonaventure Dennis


66
Refaelov brengt al meteen wat extra
De inbreng van 'Rafa' is duidelijk geen slechte beslissing want hij brengt meteen wat extra peper en zout in de match. Enkele betere minuten nu ook van Club, dat nog eens ten aanval trekt. Qua doelkansen blijven we wel op onze honger zitten.
68
Club Brugge steekt een tandje bij
Ineens twee aanvalsgolven van de thuisploeg en zo herleeft ook Jan Breydel weer een beetje want de supporters krijgen voorlopig weinig waar voor hun PO1-geld. Vormer lanceert een voorzet, maar Denswil en Dennis kunnen niet goed afdrukken.
72
Wie trekt het laken nog naar zich toe?
Je hebt toch het gevoel dat Genk hier nog iets meer kan rapen dan een punt want als Pozuelo en Trossard aan de bal komen, gebeurt er iets. Bij Club zitten de sterkhouders niet in de match. Vanaken en Limbombe zijn heel erg bleekjes.
74
Knal van Limbombe afgeblokt!
Club sleept er nog eens een corner uit na een stevige knal van Limbombe, die aan de tweede paal kan uithalen, maar zijn trap afgeblokt ziet. Is dit het begin van een slotoffensief?
76
Dion Cools trapt onbesuisd over!
Denswil bereikt Limbombe op links en die trekt fraai achteruit tot bij de vrijstaande Dion Cools, maar de rechtsback die onlangs zijn contract verlengde, knalt meters over. Naar het beeld van de volledige match eigenlijk.
77
Vervangen Leandro Trossard
Ingevallen Dieumerci Ndongala


79
Uronen knalt meters over
Ook Genk steekt nog eens de neus aan het venster. Pozuelo zwiept een bal richting de tweede paal en daar staat Jere Uronen om uit te halen. De Fin mist zijn schot, het vet lijkt volledig van de soep.
81
De spanning is te snijden in Jan Breydel!
Vanaken en Limbombe proberen nu toch samen het verschil te maken en krijgen er na goed breiwerk een voorzet uit, maar Ruud Vormer moet het afleggen tegen de indrukwekkende tandem Colley-Aidoo en begaat ook nog eens de overtreding.
82
Vervangen Alejandro Pozuelo Melero
Ingevallen Thomas Buffel


82
 Gele kaart voor Ibrahima Seck

83
 Gele kaart voor Danny Vukovic

86
Potje tijdrekken is begonnen in Brugge
Die van Genk lijken al bij al vrede te nemen met een puntje en halen de truken van de foor boven. Vukovic kreeg al geel voor tergend traag uittrappen en nu blijft er ook nog eentje liggen. De ongeduldige fans van Club vinden het maar niks.
87
 Gele kaart voor Clinton Mata

88
We stevenen af op bloedeloze 0-0
Met de moed der wanhoop probeert Club - vooral dan via stilstaande fases - alsnog iets te forceren, maar de traptechniek van Ruud Vormer staat vandaag niet bepaald goed afgesteld. Het lijkt bij deze brilscore te gaan blijven.
90+1
Penalty voor Club Brugge in ultiem slot!
We krijgen nog een strafschop voor Club Brugge na een haakfout op Ruud Vormer in de zestien, ref Visser twijfelde even maar na overleg met de videoref krijgen we toch een elfmeter. Wie gaat hem nemen? Het wordt Lior Refaelov...
90+2

Penalty
Penalty voor Club Brugge

90+3

Goal
Doelpunt van Lior Refaelov (Ruud Vormer)
Schitterend omgezet door Lior Refaelov, wat een koelbloedigheid bij de man uit Israël. Na al die maanden op de bank maakt uitgerekend de publiekslieveling het verschil!
93



Scheidsrechter
Einde
Wat vond je van de match? Laat het weten in de Reacties.