Speeldag: Finale (T)
Stadion: Het Kuipje
Racing Genk geeft Westerlo geen kans
Steurbaut Kersten

Racing Genk heeft zich geplaatst voor de barragewedstrijden voor Europees voetbal. De Limburgers wonnen vlot van Westerlo. Tegenstander wordt STVV, KV Kortrijk of Zulte Waregem.

In de heenwedstrijd zag het er lange tijd slecht uit voor Westerlo, maar in Het Kuipje namen de Limburgers een uitstekende start. Na vier minuten kopte Joao Carlos een hoekschop van Kevin De Bruyne aan de verste paal voorbij Bart Deelkens.

Genk liet het initiatief aan de thuisploeg, maar dat leverde de troepen van Jan Ceulemans weinig op. Momodou Ceesay kopte de beste kans naast. Aan de overkant liet Elyaniv Barda de ultieme kans op de 0-2 liggen.

Na rust zette Westerlo het balbezit wel om in doelrijpe pogingen. Het vizier van Ceesay stond echter totaal verkeerd gericht. Laszlo Köteles moest op een kopbal van Wouter Corstjens uitpakken met een uitstekende parade en Steven De Petter trof de paal.

De missers braken Westerlo zuur op. Barda en Thomas Buffel mochten na defensief gestuntel alleen richting Deelkens. De Israëli was niet egoïstisch en bood Buffel de 0-2 aan. Tien minuten later kroof Buffel in de rol van aangever, Marvin Ogunjimi gleed zijn tiende van het seizoen binnen.

Racing Genk staat op 180 minuten van Europees voetbal. Tegenstander in de finale wordt Sint-Truiden, KV Kortrijk of Zulte Waregem. Bij Westerlo zullen ze nog veel terugdenken aan de slotfase in de Cristal Arena. (AN)