Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Jan Breydel
Cercle Brugge mag blijven dromen van Europa
Fabian Morren

Cercle Brugge heeft drie belangrijke punten gepakt in de play-offs 2. De ploeg van Glen De Boeck won met 2-1 van KV Mechelen en behoudt zo uitzicht op de eerste plaats in groep A.

KV Mechelen maakte zijn intenties snel duidelijk. Peter Maes was met zijn troepen in eerste instantie voor een gelijkspel gekomen en begon met een defensief elftal aan de wedstrijd. Zo bleven topschutters Nong en Gorius op de bank. In de eerste helft was er dan ook maar weinig opwinding. Cercle zorgde voor het meeste gevaar, maar Biebauw liet zich niet verrassen op pogingen van Vossen en Cornelis.

De tweede helft was veel leuker. Cercle Brugge nam meteen een goeie start, maar kon dat niet omzetten in doelpunten. In vijf minuten tijd vielen er dan liefst drie doelpunten. Na hands van Ivens opende Foley vanaf de stip de score. Lang kon de thuisploeg niet genieten van die voorsprong, want enkele minuten later nam Biset de bal in één tijd op de slof en zorgde zo voor de gelijkmaker. Maar meteen daarna hield Iachtchouk met een kopbal de drie punten alsnog in Brugge. (AN)