Datum: 15/04/2010 20:30
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Speeldag 4
Stadion: Olympische Stadion (Kiel)
Racing Genk is winnaar van de avond
Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Racing Genk is winnaar van de avond
Foto: © SC

Racing Genk staat een stap dichter bij Europa. De Limburgers staan na het gelijkspel van Standard op Germinal Beerschot op een zucht van de finale van play-off 2. De Rouches lieten opnieuw lange tijd een lusteloze indruk.

Standard moest de drie punten meekapen op het Kiel om nog een kans te maken op een Europees ticket. Dieumerci Mbokani leek de Rouches goed op weg te zetten met een vroeg doelpunt. De Congolees werd mooi vrijgespeeld door Mehdi Carcela en duwde het leer via de vingertoppen van de jonge Thomas Kaminski tegen de netten. 

Mbokani ontsnapt aan rood

En dan hoefde het blijkbaar niet meer voor de Luikenaars. Andrea Mutombo trapte nog tegen de lat, trainer Dominique D'Onofrio zag zijn spelers zichzelf vooral in de anonimiteit spelen. Mbokani trad er nog een keer tussenuit maar dan in negatieve zin. Hij plantte deze keer zijn noppen op het been van Victor Wanyama en ontsnapte aan een zuivere rode kaart.

Germinal Beerschot herpakte zich op wilskracht en Tosin Dosunmu zette met het hoofd Sinan Bolat een eerste keer aan het werk. De Turkse doelman besloot de thuisploeg dan maar een handje toe te steken en duwde een schot van Daniel Cruz knullig in eigen doel.

De reactie was van Standard -Thomas Kaminski pakte een schot van Axel Witsel in twee keer-, het spel voor Germinal Beerschot. In het vierde kwartier was de thuisploeg twee keer dicht bij de 2-1: Nicaise kopte het leer bijna in eigen doel, Mats Rits knalde nipt naast.

Foutje Kaminski

Faris Haroun bezorgde Germinal Beerschot dan toch de verdiende voorsprong. De middenvelder kapte mooi Benjamin Nicaise uit en plaatste het leer schitterend in de verste hoek voorbij Bolat. Met een eervolle vermelding voor de voorbereiding van Tosin Dosunmu.

Standard ging nog op zoek naar de gelijkmaker, maar Mbokani noch Witsel raakten voorbije Kaminski. Op de poging van de Congolees kreeg het paars-witte sluitstuk nog wel de hulp van het engeltje op de lat. In de slotfase moest Kaminski zich dan toch gewonnen geven. De jonge doelman miskeek zich op een hoge bal en zag invaller Moussa Traore de gelijkmaker binnenkoppen.

Bye bye Europa

Het puntje levert echter weinig op voor Standard. De kloof met Racing Genk groeit tot vijf punten. Met nog zes te verdienen punten mogen de Luikenaars zich opmaken voor een seizoen zonder Europees voetbal. (AN)

Herbeleef Germinal Beerschot - Standard