Datum: 18/05/2013 20:00
Competitie: Play-off 2
Speeldag: Finale (T)
Stadion: Jules Ottenstadion
Culthelden leuken matige oefenpot op in Gent
Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 0 reacties
Culthelden leuken matige oefenpot op in Gent
Foto: © SC

Gent-coach Fernandez beloofde vooraf dezelfde intensiteit als in andere wedstrijden, maar dat bleek al snel niet zo te zijn. Leuven liet zich ook wel makkelijk richting slachtbank leiden. Gent won met 4-1 en het Ottenstadion kreeg culthelden Coulibaly en Thompson te zien.

Sander De Graeve in Gent

In het Ottenstadion stond het schijnbaar overbodige duel tussen AA Gent en OH Leuven op het programma. De Gentenaars hadden al een voorgift na de 1-4 overwinning op Leuven. Leuven startte ook met twee debutanten, Bastiaens en Verbist, allebei in de defensie. Ook Kenny Thompson mocht opdraven tegen zijn ex-club, waar hij nog steeds de status van cultheld heeft.

Voor Thompson zat de wedstrijd er echter na 27 minuten al op. Met een blessure moest hij het veld verlaten. De supporters gaven hem een passend eresaluut. “Kenny is een Buffalo!” weerklonk op alle banken behalve die van Leuven.

Lòpez-show

Toen stond het al 1-0 voor AA Gent, iets wat het toch al gezapige tempo niet ten goede kwam. In de vijfde minuut kon Jorge López een afgeweken schot van Kage simpel in doel werken. Vlak voor rust bracht López de ingedommelde fans in vervoering. Hij schilderde een vrije trap enig mooi in de linkerbovenhoek. 2-0 en match helemaal gespeeld bij de rust. De score kon nog zwaarder zijn, maar Mboyo vergat af te werken. Hij knalde onder meer keihard op de lat.

Na de koffie kwam Leuven vaker in het spel voor. De inbreng van Thomas Azevedo was daar niet vreemd aan. Leuven scoorde ook de aansluitingstreffer via Ngolok. Zijn vreemd schot zorgde ervoor dat Boeckx op het verkeerde been stond. De bal rolde werkelijk tergend traag over de doellijn.

Supporters krijgen Coulibaly te zien

Daarna nam Gent het initiatief opnieuw over. Mboyo ging nadrukkelijk op zoek naar zijn twintigste goal van het seizoen. De spits leek er echter ook twintig kansen voor nodig te hebben. Ook Brüls werd van een gemaakt doelpunt gehouden toen Weuts de bal nog van de lijn kon wegwerken.

Even later was het dan toch raak voor Brüls, die dezer dagen vaak op de bank vertoefd. Na een pass van Soumahoro fusilleerde hij Bailly. 3-1 en het sein voor Fernandez om het publiek te geven waar het al een hele helft om vroeg. Het Ottenstadion kreeg na Kenny Thompson nog een cultheld te zien. Coulibaly mocht invallen en werd aangekondigd als de ‘Grote Vriendelijke Reus.’

Gent makkelijk richting barrages tegen Standard

Coulibaly maakte het volksfeest even later compleet door te scoren. Hij rondde Bailly en passte de bal keurig in doel. Zo kreeg de wedstrijd met de helft aan intensiteit toch dezelfde score als de heenmatch. Gent gaat met een 8-2 over twee wedstrijden richting barrages tegen Standard. De Gentse supporters brachten in de tweede helft overigens het hele oeuvre aan supportersgezangen van Standard.

Opstellingen

KAA Gent KAA Gent

  Speler G Beoordeel
Boeckx Frank 90' -
Cendrós Pablo 90' -
Nahayo Valery 90' -
Zukanovic Ervin 76' -
Maréval Rémi 90' -
Hubert David 90' -
Neto Renato 90' -
López Jorge ⚽ ⚽ 72' -
Brüls Christian 90' -
Kage Hervé 50' -
Mboyo Ilombé A 90' -
  Bank G Beoordeel
Padt Sergio -  
Arzo César -  
Van der Bruggen Hannes -  
Rafinha Rafael Scapini -  
Soumahoro Yaya A 22' -
Coulibaly Elimane 18' -
Lepoint Christophe 14' -

OH Leuven OH Leuven

  Speler G Beoordeel
Bailly Logan 90' -
Verbist Christopher A 90' -
Bastiaens Wout 90' -
Mikulic Tomislaw 90' -
Thompson Kenny 27' -
Van Goethem Kenneth 90' -
Ngolok Evariste 90' -
Ogbu (Chuka) Derick 90' -
Cerigioni Alessandro 45' -
Ibou Sawaneh 90' -
Ruytinx Bjorn 81' -
  Bank G Beoordeel
Lenaerts Yves -  
Karuru Ovidy -  
Bracke Simon -  
Weuts Koen 63' -
Azevedo Thomas 45' -
Al Huthayfi Mazin Ahmed 9'  
Yagan Ben -  
Herbeleef KAA Gent - OH Leuven

Vooraf

Play-off 2

 Finale (T)