Datum: 13/04/2012 20:30
Competitie: Play-off 3
Speeldag: Speeldag 3
Stadion: Het Kuipje
Reynaldo zet STVV op de rand van tweede klasse
Fabian Morren
| 0 reacties
Reynaldo zet STVV op de rand van tweede klasse
Foto: © SC

Sint-Truiden speelt volgend seizoen zo goed als zeker in tweede klasse. Westerlo maakte de Truienaars vrijdagavond af: 4-0. De Kempense club heeft genoeg aan een punt in de resterende twee wedstrijden om zeker te zijn van de eindronde met de tweedeklassers.

Fabian Morren in Westerlo

Bij Westerlo was Glenn Verbauwhede niet fit genoeg om te starten. Mike Vanhamel verving hem onder de lat, Verbauwhede zat wel op de bank. Bij STVV kregen Rossini en Christ geen plek in de basis. Franky Van der Elst wilde zoveel mogelijk het vertrouwen behouden in de ploeg die vorige week Westerlo versloeg.

Sint-Truiden zorgde na een kwartier voor de eerste dreiging. Corstjens liet zich te makkelijk aftroeven door Dolly Menga, maar diens voorzet werd gemist op een haar na door Grégory Dufer. Het was lang wachten op een eerste bal tussen de palen, maar die was dan wel meteen goed voor een doelpunt. Ibrahima Sidibé vertrok na een pass van Reynaldo randje buitenspel en trapte het leer in de verste hoek binnen.

Een echte reactie van STVV bleef uit. De beste kans was voor Dolly Menga. Dolly dolde met Farssi, maar mikte zijn schot naast. Bij Westerlo bewees Reynaldo stilaan naar zijn vorm van bij Cercle Brugge te groeien. Regelmatig liet hij vlagen van zijn klasse zien. 

Na rust probeerde STVV-coach Franky Van der Elst het tij te keren, onder meer met de inbreng van Christ en Rossini. Het was echter opnieuw Westerlo dat dreigde. Een knappe omhaal van De Petter werd goed gepareerd door Verhulst en in de rebound kopte Sidibé net over. Wat later veegde Verhulst een laag schot van Ngolok met de voet weg.

Reynaldo-show
En Sint-Truiden? Dat maakte weinig klaar. Invaller Rossini kon één keer dreigen, maar de kopbal werd van de lijn gekeerd. De tweede Westelse treffer kon zelfs door de bezoekers onmogelijk onverdiend genoemd worden. Het werd overigens een herhaling van de eerste goal. Reynaldo zorgde voor de assist en Sidibé werkte het leer voorbij Verhulst. Overigens liet Daeseleire zich veel te makkelijk ringeloren door Reynaldo.

STVV liet een geslagen indruk en kon op geen enkel moment nog maar de indruk wekken Westerlo nog in de problemen te brengen. Wel integendeel. Het werd zelfs nog 4-0. Uitblinker Reynaldo trapte hard via de onderkant van de lat de derde Westelse treffer tegen de netten en wat later zorgde de Braziliaan ook zelf voor nog een vierde doelpunt.. Sint-Truiden lag in de touwen en moet nu de resterende twee wedstrijden winnen om de degradatie nog af te wenden.

Herbeleef Westerlo - STVV

Vooraf