Westerlo: Vanhamel Mike, De Greef Arnaud, De Petter Steven, Corstjens Wouter, De Smet Stijn, Reynaldo , Farssi Rachid, Sidibé Ibrahima, Ngolok Evariste, Vanaudenaerde Günther, Goor Bart.
Sint-Truiden: Verhulst Davino, Mennes Wim, Buysens Ludovic, Dufer Grégory, Iandoli Alessandro , Menga Dolly, Chatelle Thomas, Kotysch Sascha, Daeseleire Dimitri, Delorge Peter, Schouterden Nils.
1
We zijn van start gegaan!
2
Meteen een eerste keer STVV. Na een vrije trap komt de bal bij Iandoli, die ongevaarlijk naast besluit.
6
De wedstrijd begint aan een vrij hoog tempo. Echte kansen waren er voorlopig nog niet.
8
Een kopbal van Wouter Corstjens gaat naast. Het eerste wapenfeit van Westerlo in deze wedstrijd.
11
Sidibé moet te ver terug om te koppen op een voorzet van De Smet. Hij gaat vervolgens neer in het strafschopgebied, maar ref Bourdouxhe ziet er geen penalty in.
15
Corstjens laat zich te makkelijk wegzetten door Dolly Menga. Diens voorzet kan door Dufer niet in doel gewerkt worden. Dit was zonder twijfel de beste kans tot dusver!
16
Nu Westerlo: een voorzet van De Smet wordt door Reynaldo in één tijd naast getrapt.
20
Een hoekschop van Goor wordt naast geknikt door Corstjens. Na 20 minuten staat het nog steeds 0-0 in het Kuipke.
25
Hoogstaand is het allerminst wat we te zien krijgen. Westerlo heeft het balbezit, maar lijkt niet goed te weten wat het er moet mee doen.
27

Goal
Doelpunt van Ibrahima Sidibé (Reynaldo dos Santos Silva)
En dan is het toch raak voor de thuisploeg! Ibrahima Sidibé vertrekt randje buitenspel en trapt de bal in de verste hoek binnen.
28
Schouterden kan net niet bij een pass van Thomas Chatelle. Sint-Truiden is nu verplicht om te komen. Een nederlaag staat bijna gelijk met de degradatie.
31
Reynaldo met een schot dat naast gaat.
32
Verhulst wacht wel heel erg lang om de bal weg te trappen en trapt zo tegen de aanstormende Reynaldo aan. Het leer gaat wel naast, maar zoveel risico was niet nodig.
36
STVV probeert de laatste minuten wat druk te zetten, maar de Limburgers komen helemaal niet tot kansen.
38
Nu wel een goeie actie van STVV. Dolly Menga dolt met Farssi, maar trapt dan voorlangs.
39
 Gele kaart voor Wim Mennes

43
De Greef met een schot, Davino Verhulst gaat goed plat.
44
We naderen de rust. Westerlo leidt nog steeds met het kleinste verschil.

Scheidsrechter
Rust
Westerlo gaat rusten met een kleine voorsprong. Ibrahima Sidibé scoorde tegen zijn ex-club na een pass van Reynaldo. Die laatste etaleerde meermaals zijn klasse met enkele leuke acties.

Wat vind je van de match? Laat het weten in de Reacties.
46
Vervangen Wim Mennes
Ingevallen Grégory Christ

Franky Van der Elst grijpt in bij aanvang van de tweede helft. Christ komt in de plaats van Wim Mennes.
46
De tweede helft is begonnen.
51
Kotysch werkt een voorzet van De Smet goed weg, voor de aanstormende Reynaldo gevaarlijk kan zijn.
52
Een mooie omhaal van De Petter wordt goed gepareerd door Davino Verhulst. In de rebound kopt Sidibé nipt over. Westerlo komt héél dicht bij de 2-0!
53
Vervangen Thomas Chatelle
Ingevallen Giuseppe Rossini

Een bleke Chatelle mag gaan rusten, Rossini komt in zijn plaats.
54
Sidibé legt terug tot bij Ngolok. De middenvelder trapt hard en laag, maar Verhulst veegt het schot met de voet weg.
56
Delorge moedigt de meegereisde Truiense fans nog eens aan, maar de ploeg laat het voorlopig afweten.
58
Een knappe actie van Westerlo blijft steken op een mislukt schot van Stijn De Smet.
60
Een kopbal van Rossini wordt nog van de lijn gekeerd.
61
Rossini neemt een voorzet van Christ helemaal verkeerd op de slof en weg kans.
63

Goal
Een herhaling van het eerste doelpunt: Reynaldo vindt Sidibé en de boomlange spits devieert de bal binnen: 2-0 voor Westerlo. De buit lijkt binnen voor de thuisploeg.
67
Reynaldo trapt in één tijd over. Aan de kant van STVV zijn de fans heel stil geworden. Als er vandaag verloren wordt, is de degradatie bijna een feit.
69
Sidibé knikt een voorzet van Goor naast. Het is al Westerlo nu wat de klok slaat. STVV lijkt niet meer te kunnen reageren.
75
Zowaar een schot van STVV: Delorge trapt in de handen van Vanhamel.
76

Goal
Doelpunt van Reynaldo dos Santos Silva (Günther Vanaudenaerde)
Westerlo maakt er een feest van. Uitblinker Reynaldo knalt de 3-0 via de onderkant van de lat binnen!